Nieuws

Google draait Quickoffice de nek om

Het einde van de mobiele app Quickoffice, waarmee je Google Docs- en Microsoft Office-bestanden kunt openen en bewerken, is nabij.

Google heeft in een korte blogpost stilletjes het einde aangekondigd van Quickoffice, een tekstverwerkingsapp voor Android en iOS. De app staat niet langer standaard op Android-apparaten en in de komende weken verdwijnt hij ook uit Google Play en de Apple App Store.

Wanneer je de app op je smartphone hebt staan kun je hem nog naar hartenlust gebruiken, maar besef wel dat Google Quickoffice niet langer ondersteunt en dat er dus ook geen nieuwe updates meer voor verschijnen.

[related_article id=”158901″]

Docs, Sheets en Slides
In het blogbericht laat Google niets los over waarom het deze keuze heeft gemaakt, maar erg verrassend kun je hem niet noemen. Eerder dit jaar introduceerde de zoekmachinegigant al standalone apps voor Google Docs, Sheets en Slides. Hierin zijn ook alle functionaliteiten van Quickoffice terug te vinden.
 
Bij het verschijnen van die apps haalde het bedrijf ook de bewerkingsmogelijkheden uit Google Drive, dat ooit dé plek was voor het opslaan, organiseren en bewerken van al je bestanden.

Office-bestanden
Nu er een individuele Docs-, Sheets- en Slides-app beschikbaar zijn voor zowel Android als iOS is Quickoffice in de ogen van Google volledig overbodig geworden. En hoewel de nieuwe apps een enorme hoeveelheid functionaliteiten bevatten, waaronder een volledig compatibiliteit met Microsoft Office-bestanden, heb je ze wel alle drie nodig wanneer je werkt met tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties op je mobiele apparaat. Het voordeel van Quickoffice is dat die app met al die bestanden overweg kan.

Google nam Quickoffice in 2012 over. Ongeveer een jaar later maakte het de app voor iedereen gratis beschikbaar. Nu, amper twee jaar later, is het einde voor de software al daar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business