Nieuws

Samsung onthult langverwachte Galaxy S5 Mini

Zoals gebruikelijk volgt Samsung zijn vlaggenschip na vijf maanden op met een kleinere uitgave.

Zoals verwacht heeft Samsung nu officieel de komst van een kleinere versie van zijn vlaggenschip aangekondigd. Dat toestel, de Galaxy S5 Mini, zal vanaf begin juli verkrijgbaar zijn.

Het kleine broertje van de Galaxy S5 heeft voor een groot deel dezelfde features als z"n tegenhanger, en krijgt een aantal mooie verbeteringen tegenover de S4 Mini van vorig jaar, vooral wat het grotere en scherpere scherm betreft.

[related_article id=”161563″]

De S5 Mini heeft een quadcore 1,4 GHz-processor aan boord, een camera van 8 megapixels met ledflits aan de achterkant, en eentje van 2,1 megapixels aan de voorkant, ondersteund door Samsungs eigen camerasoftware. Het toestel wordt ook meteen uitgebracht met Android 4.4 KitKat.

Net zoals z"n grote broer is de S5 Mini IP67 water- en stofbestendig. Ook de ultra power saving-modus werd overgeheveld, waardoor gebruikers tot 24 uur extra gebruik kunnen halen uit 10 procent batterij door het scherm op zwart-wit te zetten en allerlei functies uit te schakelen.

Ook de look van het toestel bleef behouden, inclusief de geperforeerde achterkant; bij lancering verkrijgbaar in zwart, wit, blauw en koper.

De S5 Mini is met zijn 120 g wat zwaarder dan z"n voorganger, maar dat wordt gecompenseerd door dubbel zoveel intern geheugen (16 GB) en een iets grotere batterij van 2100 mAh. De S5 Mini heeft daarenboven 1,5 GB RAM.

Hoewel Samsung niet specifiek vermeldt dat de S5 Mini Knox zal ondersteunen, kan je ervan uit gaan van wel – de S4 Mini deed dat in ieder geval al wel.

De Galaxy S5 Mini verschijnt eerst in Rusland, waar hij begin juli al verkrijgbaar zal zijn. Daarna zal hij wereldwijd verspreid worden, hoewel Samsung nog geen verdere release-data vrijgeeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business