Nieuws

Belgische start-up maakt Chromebooks bedrijfsvriendelijk

Awingu maakt met Smart Global Office al je gedeelde bestanden en (Windows-)applicaties beschikbaar vanuit de Chrome-browser, waardoor Chromebooks bijzonder interessant worden voor het bedrijfsleven.

Google gaat samenwerken met de Belgische startup Awingu. Het doel is om Chromebooks nog meer tot hun recht te laten komen in het bedrijfsleven. Dit gebeurt met Smart Global Office, een vernieuwende desktop-oplossing in de cloud die een werk- en samenwerkingsomgeving binnen de internetbrowser mogelijk maakt.

Veel bedrijven en overheidsorganisaties willen Chromebooks gaan gebruiken als een innovatief en kostenefficiënt computingplatform. Maar de meeste softwarebedrijven en ondernemingen die hun applicaties als webtoepassing willen aanbieden zijn daar nog niet klaar voor. 

[related_article id=”158901″]

Awingu Smart Global Office 
Daar komt Awingu Smart Global Office om de hoek kijken. Met dit platform krijgen gebruikers altijd en overal toegang tot (Windows)applicaties via de Chrome-browser. De kant-en-klare oplossing vereist geen specifieke installatie van software en maakt gebruik van de functies van Chrome om applicaties mobiel aan te bieden. Via het web krijg je tevens toegang tot gedeelde bestanden.

Met de combinatie van Chromebooks en Smart Global Office krijgen klanten toegang tot het beste van twee werelden. Aan de ene kant een hypermodern en kostenefficiënt computingplatform met toegang tot Googles productiviteitstools. Aan de andere kant toegang tot bestaande Windows-toepassingen, zakelijke webapplicaties en gedeelde bestanden.

Substantiële besparingen
"Ik ben enthousiast over de samenwerking met Google”, vertelt Walter van Uytven, CEO van Awingu. “Smart Global Office werkt naadloos met Chromebooks. Klanten kunnen hierdoor substantiële besparingen realiseren, zowel op het vlak van de eindgebruikershardware, de software, als op de operationele kosten. Het platform is de ideale katalysator om de migratie van Windows XP naar Chromebooks te versnellen."

Ook Edward Boute, hoofd van Google Enterprise Belux, is blij met de samenwerking. “In de nabije toekomst is een browser alles wat je nodig hebt om toegang te krijgen tot je gegevens en applicaties”, stelt hij. “Chromebooks zijn precies daarvoor ontwikkeld en worden beschouwd als de meest veilige, goedkope en gebruiksvriendelijke toestellen."

Trots op innovatie
Ruben Vander Stockt, Google Chrome EMEA Sales Engineer, voegt nog toe: "Dankzij Smart Global Office op de Chromebooks kunnen bedrijven hun bestaande applicaties laten werken op state-of-the-art apparatuur. We zijn trots om samen met een innoverende Belgische startup dit interessante businessmodel te promoten."

Om belangstellenden te informeren over de mogelijkheden van Smart Global Office en Chromebooks organiseren Google en Awingu samen met een aantal partners een demonstratie. Dit evenement, Chrome World België, vindt in september plaats in de Googleplex-kantoren in Brussel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business