Nieuws

HP’s Chromebox zonder ventilator heeft toch ventilator

De Chromebox van HP, die volgens de specificaties geen ventilator bezit, blijkt er stiekem toch één te hebben.

Update 09/07

HP stelt in een reactie dat de marketting als fanless per vergissing gebeurde: "De HP Chromebox werd per vergissing als fanless gecommuniceerd op de HP website, maar dit is sindsdien rechtgezet. Klanttevredenheid is van het hoogste belang voor HP en we verontschuldigen ons dan ook voor de verwarring die dit zou kunnen teweeg gebracht hebben. Het feit dat de unit wel een fan heeft zal geen invloed hebben op de prestaties. Fanless design is een voordeel met oog op autonomie van de batterij, maar gezien de Chromebox niet op batterijen draait heeft dit geen invloed." De website werd intussen aangepast.

Origineel

Je zou denken dat fanless, of ventilatorloos in onze taal, een begrip is dat moeilijk voor interpretatie vatbaar is. Op het eerste zicht lijkt de omschrijving te wijzen op het ontbreken van een ventilator, zoals in HP’s Chromebox. "Het stille ventilatorloze design voorkomt dat stof zich verspreidt door de computer", staat te lezen op de website van de fabrikant.

HP ziet de zaken anders. Het is niet omdat we zeggen dat er geen ventilator in het toestel zit dat we er geen ventilator mogen insteken, moeten de ontwikkelaars gedacht hebben. In de ontmantelingsinstructies voor de Chromebox, die nota bene op de website van HP zelf terug te vinden zijn, staat duidelijk te lezen hoe je de Cchromecomputer uit elkaar moet halen, inclusief hoe je de ventilator verwijdert.

Er bestaat dus geen twijfel over het feit dat de Chromebox er wel degelijk mee is uitgerust, wat impliceert dat stof wel in het systeem zal gezogen worden, en dat de computer mogelijk lang niet zo stil is als uit de advertentie blijkt.

Waarom HP verkiest om de aanwezigheid van een ventilator te verbergen is onduidelijk. Uiteraard klinkt het product zo aantrekkelijker, maar het was slechts een kwestie van tijd alvorens het bedrijf door de mand zou vallen.

(Afbeeldingen: HP)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business