Microsoft werkt aan Nokia Lumia met Android

Microsoft is naar verluidt van plan om een Lumia-telefoon op de markt te brengen die draait op Android in plaats van het eigen Windows Phone.

 Met de Nokia X heeft Microsoft reeds een goedkope Androidtelefoon in zijn rangen.

Microsoft werkt naar verluidt aan een nieuwe Nokia Lumia die Windows Phone inruilt voor Android. Dat meldt de beruchte telecomlekker @evleaks via Twitter.

Microsoft kocht Nokia’s telefoontak in april van dit jaar voor een bedrag van om en bij de 5,3 miljard euro in een poging om Windows Phone sterker op de markt te zetten en te kunnen concurreren met grote kleppers Apple en Samsung. De keuze om Android op een Lumia te zetten lijkt daarom in eerste instantie onlogisch.

[related_article id=”161452″]

Nochtans is het niet de eerste keer dat Microsoft met de spreekwoordelijke vijand flirt. Met de Nokia X heeft de reus uit Redmond al een Androidtelefoon in het arsenaal, al is het dan wel in het budgetsegment van de markt. Een high end toestel zou echter hetzelfde nut kunnen dienen om nieuwe gebruikers naar zich toe te trekken.

De Androidversie op de Nokia X is een sterk aangepaste versie van Android, die vooral Microsofts eigen applicaties centraal zet en bovendien nog eens opvallende overeenkomsten vertoond met de interface van Windows Phone. Het is Microsoft dan ook in de eerste plaats erom te doen gebruikers afhankelijk te maken van zijn diensten en cloud, zodat ze meer geneigd zijn om uiteindelijk toch een Windows Phone aan te schaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business