Nieuws

Flinke batterijboost verwacht in iPhone 6

Het langverwachte 4,7-inchmodel van de iPhone krijgt per oplaadbeurt een boost van vijftien procent in levensduur van de batterij. Zo citeert AppleInsider uit een artikel van een Chinese technologiesite.

De batterij van de iPhone 6 kan het langer volhouden op één oplaadbeurt dan de 5S. Dit zijn de laatste geruchten die rondzingen over de nieuwe smartphone van Apple.

Het woord op straat is dat Apple met twee nieuwe iPhones komt. Eentje met een 4,7-inchscherm en eentje met een 5,5-inchscherm. De accu van het 4,7-inchmodel heeft naar verluidt per oplaadbeurt een verbeterde prestatie van vijftien procent ten opzichte van de 5S. Dit stelt AppleInsider, waarbij het citeert uit een artikel van de Chinese techsite IT168. Als dat waar is, is het een welkome boost na de toename van acht procent van de iPhone 5 naar de 5S.

[related_article id=”158256″]

Groot aandachtspunt
De levensduur van de batterij is een van de grootste aandachtspunten bij smartphones. Hoe vaak komt het voor dat de dag nog niet voorbij is, maar de accu van je telefoon wel leeg? Steeds vaker. Door de jaren heen is de technologie wel verbeterd, maar ook onze smartphones vragen steeds meer. De ultieme uitdaging is het verbeteren van de acculevensduur en de telefoon dun en klein houden.

Ervan uitgaande dat het artikel op IT168 klopt, zou de 4,7-inch iPhone een 1.800 mAh-accu krijgen. Hierdoor blijft het toestel best plat. De geruchten gaan dat de nieuwe generatie iPhones dunner wordt dan voorgaande modellen. De grote iPhone van 5,5 inch krijgt zelfs een 2.500 mAh-accu. Dit is een sprong van zestig procent ten opzichte van de 5S.

Samsung Galaxy S5
De nieuwe iPhone-accu"s blijven wat betreft capaciteit toch nog achter bij enkele Android-rivalen. Samsungs Galaxy 5S heeft een 2.800 mAh-accu. Als alle andere specificaties gelijk zijn, zorgt de accu voor een betere prestatie. De Galaxy S5 is echter iets groter en zwaarder dan de huidige iPhone, maar dat is een kleine prijs om te betalen voor een langere levensduur van de accu.

In een vorige week verschenen reclamespot opent Samsung zelfs de aanval op Apple door iPhone-gebruikers te omschrijven als “muurknuffelaars”, omdat ze altijd in de buurt van een stopcontact moeten zijn voor het opladen van hun telefoon. “Ik hoop dat er snel een nieuwe iPhone uitkomt”, zegt een persoon in de commercial. “Dan hoop ik dat hij een betere batterij heeft”, reageert iemand anders.

Verwisselbaar
Samsungs Galaxy S5 heeft nog een ander zeer duidelijk voordeel. De mogelijkheid om de batterij te verwisselen. Koop een tweede exemplaar, zorg dat je deze altijd opgeladen bij je hebt en je kunt je lege accu vervangen door een vers exemplaar.

Apple staat erop de batterij van de iPhone in te bouwen zodat gebruikers er niet bij kunnen. Het is dus niet mogelijk deze te vervangen of uit te wisselen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business