Nieuws

Acer toont eerste Chromebook met Core i3 processor

Chromebooks staan bekend om veredelde browsers met eerder magere specificaties. Daar brengt Acer nu verandering in.

Chromebooks staan erom bekend om simpele configuraties te hebben. Een Intel Celeron-processor moet bijna altijd de kar trekken, maar door de eenvoudige opzet van Chrome OS, was dat ook meer dan voldoende. Enkel de exuberant geprijsde Chromebook Pixel, die enkel in Amerika verkrijgbaar is, heeft een Intel Core i5-chip aan boord.

Acer lanceert de C720 Chromebook met een Core i3-4005U 1,7 GHz-processor en 2 GB RAM voor 349 dollar, 379 dollar voor de 4 GB-variant. Beide modellen hebben 32 GB opslag, het dubbele wat de meeste andere Chromebooks aan boord hebben. Vergeleken met hun Intel Celeron-broertje is de prijs lichtjes gestegen, maar wanneer je vergelijkt met een Windows laptop ben je nog steeds goedkoper af.

Helaas krikt Acer de beeldresolutie niet op van hun Chromebook, iets wat we heel graag zouden zien. Het blijft hetzelfde 11,6 inchscherm met een beeldresolutie van 1.366 bij 768 pixels. Volgens Acer zou de nieuwe C720 Chromebook een autonomie van 8,5 uur moeten halen, vergelijkbaar met wat de Celeron-modellen halen.

[related_article id=”158901″]

Er verschijnt ook een variant met een aanraakscherm onder de noemer C720p. In Amerika zijn beide modellen verkrijgbaar via Amazon, over de beschikbaarheid in België en Nederland is nog geen duidelijkheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business