Nieuws

Spiegelen naar Chromecast nu beschikbaar op Android

Onlangs aangekondigd tijdens Google I/O, nu al beschikbaar op een geselecteerd aantal Androidtoestellen: de bètafunctionaliteit van Chromecast om je telefoon te spiegelen naar je televisie.

Wil je graag dat leuke filmpje of die grappige afbeelding op je Android-smartphone delen met een groep mensen? Dat kan met Chromecast binnenkort via je televisie. Dit heet spiegelen, waarbij je op het grote scherm precies hetzelfde ziet als op je telefoon. Hierdoor kun je media streamen van een mobiel toestel naar je tv.

Het spiegelen van je Androidtoestel komt slechts een paar weken na de aankondiging tijdens Google I/O. De internetgigant laat er geen gras over groeien. De meeste recente versie (v1.7) van de Chromecast-app stelt gebruikers in staat het beeld van hun smartphone één op één te spielgen op een televisie.

[related_article id=”158901″]

Geselecteerde toestellen
Enkel geselecteerde Android-smartphones kunnen gebruikmaken van de bèta-optie. Momenteel ziet de lijst er als volgt uit: HTC One M7, LG G2, LG G2 Pro, LG G3, Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (2013), Nexus 10, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 10, Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy S5.

Het zijn voornamelijk de vlaggenschepen van de grote fabrikanten die al geschikt zijn voor de nieuwe functionaliteit van Chromecast. Google belooft ondersteuning voor meer toestellen. De verwachting is dat de lijst al in de komende weken verder uitgebreid gaat worden.

Nexus
Als je een Nexus-smartphone beschikt heb je helemaal geluk, want dat hoef je geen aparte app te downloaden. Je kunt direct beginnen met het spiegelen van je scherm dankzij de ingebouwd Cast Screen-ondersteuning. Wellicht ben je dit afgelopen maanden al eens tegengekomen bij de instellingen. Met een simpele druk op de Cast Screen-knop open je een menu. Hiermee kun je direct verbinden en het scherm van je telefoon spiegelen via Chromecast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business