Nieuws

Geen SEX voor Elon Musk

De nieuwste wagen van Tesla heet Model 3, en niet Model E. De elektrische auto gaat de concurrentie aan met de BMW 3 en moet vanaf 2017 te koop zijn.

Tesla gaat met volle overtuiging de concurrentie aan met compacte luxewagens zoals de BMW 3. De nieuwste telg in de Tesla reeks krijgt de naam Model 3, al wordt de officiële schrijfwijze Model III. Dat vertelde oprichter en CEO Elon Musk in een interview aan AutoExpress.

S

Tesla, dat in 2008 met de roadster bewees dat ook elektrische wagens sexy kunnen zijn, maakt dezer dagen vooral furore met de Model S. Die luxewagen, ontworpen om er mooi uit te zien, en dus niet dwaas en speciaal zoals veel andere elektrische wagens, is aan een stevige opmars bezig. In België en vooral in Nederland zie je meer en meer Tesla’s, die met een topsnelheid van 210 km/u en een reikwijdte van 490 km niet moeten onderdoen voor andere luxewagens.

[related_article id=”160734″]

De Model S is volgens velen een voorbeeld van wat elektrische wagens kunnen zijn. Omdat Elon Musk van mening is dat anderen dat voorbeeld mogen volgen, wil hij bepaalde technologie achter de S opensource maken. Ook andere fabrikanten kunnen dan, zonder betaling, van patenten van Tesla gebruik maken.

X

Na het succes van de Model S kondigde Tesla de Model X aan, een wagen die voortborduurt op hetzelfde Elan als de S maar er meer uitziet als een sportieve SUV. De model X komt eind dit jaar op de markt. Zowel de S als de X zijn echter grote wagens. Musk wil een kleiner exemplaar tussenin plaatsen: een luxewagen die de BMW 3 op de korrel moet nemen. De Model 3 zou 20% kleiner zijn dan de Model S en een ongeveer 100 km minder kunnen rijden op één lading dat de best uitgeruste Model S.

E

Oorspronkelijk zou de Model 3 (eigenlijk de vierde wagen van Tesla met de Roadster meegerekend) naar de naam Model E luisteren, maar daar stak Ford een stokje voor. “We hadden al de Model S en de X, dus we konden evengoed ineens de E maken”, vertelde Musk in het interview. Ford wilde Model E echter al gebruiken en maakte er een rechtszaak van. “Ford wil sex doodmaken”, dacht Musk nog, maar Tesla moest een andere naam bedenken. “De nieuwe Model 3 krijgt drie streepjes, zodat we uiteindelijk S III X krijgen.”

De Model 3 moet gebruik maken van nieuwe technologieën waardoor de wagen kostenefficiënter zal worden. Hoe de nieuwe wagen er uit zal zien weten we nog niet. Enkele foto’s verschenen al op het web, maar Tesla claimt dat het om speculatieve beelden gaat. Een officiële onthulling van de Model 3 volgt in 2016, een jaar later zal de wagen, als alles goed gaat, te koop zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business