Nieuws

Een bruikbaar toetsenbord voor je smartwatch

Een klassiek toetsenbord is te groot voor een smartwatch, maar met een beetje zin voor innovatie wordt dat probleem omzeild.

Een smartwatch kan je met spraak bedienen, maar dat werkt vaak best in het Engels. Ongeacht de taal is het niet verwonderlijk dat mensen vreemd opkijken wanneer iemand tegen z’n horloge aan het lallen is. Een discrete oplossing dringt zich op. Je kan natuurlijk je dure smartphone uit je broekzak halen, maar waarom heb je dan een even dure smartwatch gekocht?

De ideale oplossing is een toetsenbord voor je slimme horloge. Om dat toetsenbord functioneel te maken op een klein schermpje is echter wat originaliteit vereist. Minuum denkt de oplossing gevonden te hebben. Zij ontwikkelden een toetsenbord dat minder dan de helft van het scherm van je slimme horloge gebruikt, en toch nog functioneel blijft. Door meerdere letters aan één toets te binden, en voorspellingsalgoritmes toe te passen, heb je slechts één lijn van lettertoetsen nodig. Een tweede lijn laat voorspelde woorden zien, en door lang op één toets te drukken verschijnt er een menu met speciale tekens.

[related_article id=”158662″]

Het toetsenbord doet denken aan een miniatuurversie van SwiftKey. Of het toetsenbord ook echt handig is, valt af te wachten. Wie een smartwatch heeft en de app wil testen, kan zich inschrijven op de bèta.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business