Nieuws

Belgische Raspberry Pi-concurrent zoekt financiering

De Belgische start-up DPTechnics zoekt financiering voor de verder ontwikkeling van zijn DPT Board, een klein moederbordje voor educatief gebruik.

De Belgische start-up DPTechnics uit Knokke-Heist is een crowdfundingcampagne gestart voor de verder financiering van zijn DPT Board, een compact moederbordje dat kan worden ingezet voor educatieve doeleinden.

DPTechnics is via Indiegogo op zoek naar 6.000 dollar, omgerekend een goeie 4.430 euro, om de software voor het DPT Board verder te kunnen ontwikkelen. Het bord draait op OpenWRT Linux en het bedrijfje, opgericht door vader en zoon, werkt nog aan een webinterface om de hardware eenvoudig te kunnen programmeren.

[related_article id=”152275″]

Die hardware is gebouwd op basis van een Qualcomm Atheros AR9331)-soc met een 400 MHz MIPS-processor en ondersteuning voor 802.11n WiFi. Het bordje beschikt ook over 64 MB DDR2 RAM en 16 MB flashgeheugen. Verder zijn er een USB 2.0-poort, microUSB-aansluiting, twee ethernetpoorten en diverse i/o-aansluitingen voorzien.

De start-up mikt met het DPT Board, dat even veel als een Raspberry Pi moet gaan kosten, in de eerste plaats op het onderwijs, maar ook hobbyisten behoren tot het doelpubliek. Het doel is om jongeren warm te maken om zelf aan de slag te gaan met technologie vanaf een jonge leeftijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business