Nieuws

Volgende Windows focust op desktop

Windows plant de scheiding tussen app en traditionele software weg te werken in Windows 9.

Microsoft is hard aan het werk aan de volgende versie van Windows, aldus Tony Prophet, VP van Windows Marketting. Prophet, die aan het woord was tijdens de Worldwide Partner Conferentie in Washington DC, stelde niets nieuws te willen aankondigen maar lichtte toch al enkele tipjes van de sluier op.

Zo bevestigde hij nogmaals dat het startmenu een comeback zal maken. Het vertrouwde menu zou, dankzij live tiles en apps, beter zijn dan ooit. Het startmenu kadert in de hernieuwde focus van Windows op de desktop, en wat dat betreft had Prophet nog iets te verklappen.

De ontwikkelaars plannen om apps in vensters te laten draaien, net zoals gewone programma’s. Nu kan je apps wel minimaliseren op de taakbalk, maar niet je kan ze enkel draaien in volledige schermmodus. Zo wil Microsoft de strakke scheiding tussen app en traditionele software doen vervagen. De technologiegigant beseft dat Windows nog steeds rond de desktop draait, en dat de Metro interface een onnodige afleiding kan zijn.

[related_article id=”160534″]

De volgende versie van Windows waar Prophet het over heeft is vermoedelijk Windows Threshold, dat in de herfst van volgend jaar moet uitkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business