Nieuws

Microsoft ontslaat helft Nokia-personeel, schrapt Nokia X

Microsoft heeft zonet de grootste ontslagronde in de geschiedenis van het bedrijf aangekondigd. De meeste ontslagen vallen bij ex-Nokia-medewerkers.

 Ken Wolter / Shutterstock.com

Microsoft heeft zonet de grootste ontslagronde in de geschiedenis van het bedrijf aangekondigd. In totaal zullen over de periode van een jaar 18.000 banen verdwijnen, waarvan 12.500 bij voormalige werknemers van Nokia. Het is voorlopig nog niet duidelijk of er ook banen op de helling staan in België en Nederland.

In een memo aan het personeel schrijft CEO Satya Nadella dat alle werknemers die hun baan zien verdwijnen in de komende zes maanden zullen worden verwittigd. “De beslissingen om deze veranderingen te maken zijn moeilijk, maar noodzakelijk,” aldus Nadella.

[related_article id=”161452″]

Het doel is om de activiteiten van het bedrijf te verneenvoudigen en de recent overgenomen hardwareafdeling van Nokia in de bedrijfsstrategie in te passen. Microsoft wil onder meer het aantal managementlagen reduceren en zal dieper ingaan op de details van de reorganisatie tijdens de earnings call op 22 juli.

De herstructurering komt niet als een verrassing, de afgelopen dagen kwamen er al geruchten naar boven, maar het is wel de grootste reorganisatie in de geschiedenis van het bedrijf. De vorige reorganisatie vond plaats in 2009, toen werden ruim 5.000 jobs geschrapt. Vandaag telt Microsoft meer dan 127.000 werknemers.

Nokia X verdwijnt

Samen met het aankondigen van de ontslagronde, maakte CEO Nadella ook bekend dat het bedrijf stopt met de goedkope Androidtelefoons in de Nokia X-lijn.

Hoewel Microsoft oorspronkelijk achter het idee van een Androidtelefoon stond – recent bracht het nog de Nokia X2 op de markt – wil het bedrijf zich nu opnieuw volledig op het eigen Windows Phone concentreren. Het zal binnenkort dan ook met nieuwe Lumia’s op de markt komen, die goedkoper zullen zijn dan de huidige Lumia’s op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business