Wat de iPhone 6 nodig heeft om aan de top te blijven

[Opinie] De geruchten over de iPhone 6 bereiken bijna het kookpunt, maar wat heeft Apple nodig om van zijn nieuwe smartphone een succes te maken?

Speculaties over wat de iPhone 6 gaat brengen bereiken bijna het kookpunt. Zoals gebruikelijk wordt het internet overspoeld met zogenaamde prototypes en claims van gelekte onderdelen.

Maar in plaats van door de geruchten en gissingen te waden, bekijk ik de iPhone 6 en wat de smartphone nodig heeft om mee te blijven doen vanuit een andere hoek. 

[related_article id=”158256″]

Grotere schermen

Apple begon de smartphonerevolutie met de iPhone, die destijds een 3,5 inchscherm had. Dit is vergroot naar 4 inch bij de iPhone 5. Nu gaat het gerucht dat Apple het scherm nog verder wil vergroten naar 4,7 inch. Of misschien zelfs 5,5 inch om de strijd aan te gaan met de grotere smartphones en phablets die beschikbaar zijn.

Betere accuduur

Apple heeft het voor elkaar gekregen al meerdere generaties een accu te leveren die tien uur meegaat, maar wanneer je veel gebruikmaakt van je smartphone keldert dit zo terug naar slechts een paar uur. Nu er toestellen zijn die een veel langere accuduur kunnen leveren, moet Apple serieus overwegen of het nog wel genoeg is. Zeker als je weet dat de LG G2 het makkelijk een paar uur langer volhoudt.

Ik hoop dat Apple inziet dat er nodig iets moet gebeuren en een paar extra uurtjes toevoegt aan de accu. Al is het alleen maar om ervoor te zorgen dat ik me minder vaak ongerust maak als ik de indicator leeg zie lopen als ik mijn iPhone gebruik.

Steviger scherm

Hoewel de iPhone zeker niet de meest fragiele telefoon is, denk ik dat Apple toch er naartoe moet werken dat de toestellen geen extra schermbescherming meer nodig hebben om krassen te voorkomen. Als het gerucht dat Apple saffierschermen wil gebruiken waar is, dan zijn deze krassen voorgoed verleden tijd.

Draadloos opladen

De enige keer dat ik een kabel in mijn telefoon stop is om hem op te laden. En aangezien de accu niet al te lang meegaat, gebeurt dit veel vaker dan ik zou willen.

Alsjeblief Apple, voeg draadloos opladen toe aan de iPhone. Dat zou niet alleen enorm gaaf zijn, maar het opent ook een wereld vol extra mogelijkheden en accessoires. Dan hoef ik er niet elke keer die kabel in te stoppen als ik in de auto stap.

Robuuste behuizing

Ik zie Apple graag in combinatie met een steviger scherm ook de behuizing wat robuuster maken. De laatste tijd zie je steeds vaker waterdichte en stofvrije toestellen van andere fabrikanten. Dat is zeker iets dat gebruikers aanspreekt. Zeker als je nagaat hoeveel telefoons sneuvelen als gevolg van waterschade.

Snellere wifi

Hoewel 802.11ac - beter bekend als gigabit wifi, dat drie keer sneller is dan de huidige standaard 802.11n – nog niet klaar was voor gebruik in de iPhone 5S en iPhone 5C, kunnen we in een nieuw exemplaar hiervoor wel ondersteuning ontvangen. Het nadeel van een snellere wifi-verbinding is wel dat je de accu (nog) sneller leeg trekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business