Nieuws

GoTenna laat je sms’en zonder netwerk

De GoTenna werd ontworpen in de nasleep van orkaan Sandy en zorgt dat je ook kan blijven sms'en wanneer er geen enkele zendmast meer overeind staat.

Toen er in de nasleep van orkaan Sandy in de omgeving van New York geen zendmast meer overeind stond, bedacht Daniela Perdomo een manier om toch te kunnen blijven communiceren: de GoTenna.

De GoTenna is een kleine antenne die via bluetooth wordt aangesloten aan de mobiele telefoon van de gebruiker en de berichten vervolgens via een app verstuurt middels radiosignalen naar andere GoTenna"s.

Het apparaat heeft een batterij die ongeveer drie dagen mee moet gaan en is water- en stofdicht. Laat je de GoTenna uit staan voor noodgevallen, dan moet de batterij het ongeveer een half jaar volhouden. Perdomo ziet de GoTenna als een goedkope oplossing die tussen de beperkte kwaliteiten van walkietalkies en de dure oplossing van de satelliettelefoons zit.

Naast rampgebieden denkt Perdomo dat de GoTenna ook een groot succes kan zijn op campings, muziekfestivals, sportevenementen en buitenlandse reizen. Kortom: overal waar je mogelijk geen bereik hebt met je mobiele telefoon. Om die reden is het ontwerp van het gadget zo praktisch mogelijk gehouden en kan je de GoTenna gewoon aan je rugzak hangen terwijl je je telefoon gebruikt. Een paar GoTenna"s kost 150 dollar maar de optie om een paar te verschepen naar Europa laat nog even op zich wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business