Nieuws

Nederlandse streamingdienst WappZapp landt in België

Het Nederlandse WappZapp is per direct beschikbaar in België. De video-on-demanddienst onderscheidt zich voornamelijk door lokale content.

Videostreamingdienst WappZapp is per direct beschikbaar in België. De Nederlandse tegenhanger van Netflix brengt gratis video"s van meerdere websites samen in één app. Om het aanbod te vergroten kan men WappZapp Plus nemen. Abonnees krijgen dan beschikking over 2.600 uur aan kwaliteitsfilms, series en documentaires. Dit betaalde pakket is alleen beschikbaar in Vlaanderen.

De kracht van WappZapp zit hem in lokale producties, documentaires, concertregistraties en kinderfilms. “Wij werken bijvoorbeeld samen met Universcine Belgium, het VOD-initiatief van de onafhankelijke filmproducers en -verdelers”, vertelt mede-oprichter Colin Ellis. “Ook vind je bij ons de beste documentaires van het IDFA-festival én een kinderhoek met de vrolijke shows van onder meer Ernst, Bobbie en de rest."

[related_article id=”160734″]

Zelf samenstellen
Eerst kon je via de app gratis je persoonlijke tv-avond samenstellen uit de programma"s van bijvoorbeeld Uitzending Gemist, YouTube en andere populaire videoblogs. Door programma"s te volgen, eigen lijsten te maken en tips van de redactie stelt de gebruiker een eigen profiel samen.

Naast het gratis aanbod kun je voor 7,99 euro per maand een abonnement nemen op de betaalde collectie van films en documentaires. WappZapp is in Nederland al meer dan 500.000 keer gedownload. Tevens won het een Accenture Innovation Award voor meest innovatieve entertainmentbedrijf van Nederland. 

Het aanbod is heel uitgebreid. “Mede dankzij de Quality Film Collectie beschikken de films binnen WappZapp Plus samen over meer dan vijftienhonderd gewonnen prijzen en nominaties op grote festivals als de Golden Globes, Emmy"s en Oscars”, zegt Ellis trots.

Uitproberen
WappZapp is te downloaden voor Android en iOS. De eerste veertien dagen is het Plus-pakket gratis uit te proberen. De kwaliteit van de films is volledig in HD, verzorgd door VOD-specialist ODMediaKijken op de tv kan via streaming devices als Apple TV. Ondersteuning voor de Chromecast volgt binnen enkele weken. Kijken via de computer en internet-tv komt op korte termijn ook. Uitproberen kan door aan te melden op WappZapp.tv.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business