Nieuws

Sony koopt PSN-rechtszaak af met gratis spelletjes

Sony schikt de rechtszaak rond de hack van het PSN-netwerk door gamers 15 miljoen dollar aan goederen en diensten te schenken.

Sony heeft een voorlopige overeenkomst gesloten om de class-action lawsuit (groepsvordering) rond de PSN-hack te schikken.

Die zaak barstte los in april 2011. Sony zag zich toen, na een digitale inbraak, genoodzaakt om het Playstation Network wekenlang te sluiten en moest toegeven dat er persoonlijke gegevens van 77 miljoen gebruikers waren gestolen.

[related_article id=”160734″]

Sony zal nu voor 15 miljoen dollar aan spelletjes en diensten uitdelen aan de gamers die zich bij de rechtszaak hadden aangesloten. Het gaat onder meer om PS3-spelletjes en abonnementen op Sony Music Unlimited. De nieuwe overeenkomst moet wel nog door een rechter worden goedgekeurd.

Misnoegde gamers
Met de schikking komt Sony weer een stapje dichter bij het definitief afsluiten van deze PR-nachtmerrie. Het bedrijf moest zich al uitgebreid excuseren bij de gebruikers, bood gratis kredietmonitoring aan (om gebruikers van wie het kredietkaartnummer werd gestolen te beschermen) en gaf bij het opnieuw opstarten van de dienst al gratis spelletjes weg. Toch trokken heel wat misnoegde gamers naar de rechtbank.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business