Nieuws

Google wil ziektes in de toekomst voorkomen

Google gaat op zoek naar de blauwdruk van een gezonde mens om op die manier ziektes in de toekomst te kunnen voorkomen.

Gezondheidstrackers mogen dan uitzonderlijk populair zijn, Google gaat nog een stapje verder. Met het Baseline Study-project wil het bedrijf anonieme genetische en moleculaire informatie verzamelen van mensen om een zo compleet mogelijk beeld te vormen van een gezond menselijk lichaam, zo meldt de Wall Street Journal. De test begint met 175 mensen, maar moet later worden uitgebreid met duizenden proefpersonen.

Het project staat onder leiding van Andrew Conrad, moleculair bioloog, die zich in maart van vorig jaar voegde bij de onderzoekstak van Google en een team heeft opgebouwd van rond de honderd experts in verschillende wetenschappelijke velden. Conrad wil met deze studie juist onderzoek doen naar gezonde mensen (in tegenstelling tot de meeste studies die juist zieke mensen onderzoeken) om te kijken of er bepaalde eigenschappen zijn waar gezonde mensen aan voldoen. Mochten deze biomarkers ontbreken bij anderen, kan er mogelijk actie worden ondernomen om ziektes in de toekomst te voorkomen.

[related_article id=”158901″]

Het project beperkt zich dan ook niet to specifieke ziektes die het op wil lossen, maar probeert zo veel mogelijk voorbeelden te verzamelen om zo tot een nieuwe methode te komen om diagnoses te stellen. Wat de uitkomsten zullen zijn van het onderzoek is dan ook lastig te voorspellen. Conrad verwacht in ieder geval niet dat de resultaten snel publicabel zullen zijn, voortgang zal waarschijnlijk "stukje bij beetje" worden geboekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business