Nieuws

TomTom en Bol.com laten zich hacken

Enkele van Nederlands grootste bedrijven laten vrijwillig hun software hacken. Ze doen mee aan de Dutch Open Hackathon.

Enkele van Nederlands grootste bedrijven laten vrijwillig hun software hacken. Ze doen mee aan de Dutch Open Hackathon.

De meeste grote bedrijven zijn er niet heel happig op om hun software voor hackers open te stellen, maar de Dutch Open Hackathon heeft toch een overeenkomst weten te sluiten met enkele van Nederlands belangrijkste organisaties.

[related_article id=”161920″]

Onder meer Albert Heijn, Bol.com, TomTom, Schiphol, KLM en de Rabobank stellen hun API"s en technologieën beschikbaar om tijdens de Hackathon op 20 en 21 september hackers te motiveren om nieuwe toepassingen voor de bedrijven te bedenken.

De API"s (programmeerinterfaces) stellen de hackers in staat om een eigen site of app te bouwen die gebruikmaakt van informatie van de bedrijven in kwestie. Zo stelt Albert Heijn zijn API voor zijn bezorgdiensten ter beschikking en laat Bol.com de hackers werken met zijn API die het assortiment beheert. Hackers zijn vrij om zelf combinaties van de code te gebruiken om tot nieuwe diensten te komen.

Volgens de organisator van het evenement, de Open State Foundation, is het voor het eerst dat zoveel grote en internationale bedrijven meedoen. Het initiatief voor de Hackathon komt van de bedrijven zelf. Zo hopen zij nieuwe contacten op te doen met ontwikkelaars en er mogelijk nog nieuwe diensten of toepassingen voor hun software aan over te houden.

De Dutch Open Hackathon vindt plaats op 20 en 21 september in de IJtoren in Amsterdam. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business