Nieuws

Voorkom cameradiefstal met deze gadgets

Je cameraspullen op vakantie vrijwaren van diefstal is onmogelijk. Gelukkig bestaan er vernuftige gadgets die diefstal kunnen voorkomen.

Je cameraspullen helemaal vrijwaren van diefstal is moeilijk, zeker als je op vakantie gaat. Met je dure cameraspullen rondlopen blijft ook een kwestie van je gezond verstand gebruiken.

Laat je cameratas nooit onbewaakt achter, draag je toestel om je hals en hou het bij je op het vliegtuig. Maar dan nog is diefstal niet helemaal uit te sluiten. Gelukkig bestaan er vernuftige gadgets op de markt die diefstal kunnen voorkomen.


Met trackers zoals de Pocketfinder kan je via gps de locatie van je materiaal achterhalen.

 

Bewegingsalarm. Het bekendste hier is wellicht Tool Guard (84,95 euro), een alarm dat afgaat wanneer een koffer zoals een Pelicancase opgetild of geopend wordt. Tool Guard is eigenlijk gemaakt om gereedschapskoffers te voorzien van een alarm wanneer ze geopend worden, maar je kan hem ook inzetten om je cameratas mee te beveiligen. Hopelijk gaat het alarm dan wel niet af in de kerk waar je een huwelijk aan het fotograferen bent!

[related_article id=”160734″]

Nabijheidsalarm. Hipkey heeft een interessant product op de markt. Het alarm gaat af als de afstand tussen de Hipkey, die de vorm heeft van een sleutelhangertje, en je iPhone te groot wordt. Die afstand kan je zelf bepalen met de meegeleverde app en kan tot maximum 50 meter ingesteld worden. Ook voor vergeetachtigen kan de Hipkey soelaas bieden. Je kan de Hipkey namelijk aan je sleutelhanger hangen. Verlaat je dan de safe zone (bijvoorbeeld je huis) zonder je iPhone, dan zal het alarm afgaan. Bovendien heeft de Hipkey ook een bewegingsmodus, zodat het alarm net zoals bij de Tool Guard zal afgaan wanneer het object verplaatst wordt. Voor dezelfde prijs als de Tool Guard (84,95 euro) heb je met de Hipkey een veel uitgebreider alarmsysteem, dat je ook helpt met het terugvinden van je verloren spullen.

Gps-alarm. Gps-trackingsystemen zoals PocketFinder (129,95 dollar) bieden de mogelijkheid om de locatie te geven van het voorwerp waaraan de PocketFinder bevestigd werd. Omdat het product op basis van gps-technologie werkt, gaat de batterij wel slechts vijf dagen mee. Toch kan het een handig apparaat zijn bij verlies of diefstal van je cameraspullen. Zo kan je de politie meteen vertellen wat de laatste gps-locatie van je cameratas was. Een nadeel hier is wel de povere gps-ontvangst binnen een gebouw.

QR-tag. Je kan je camera of lenzen ook voorzien van een QR-code die kan teruglinken naar de eigenaar. Bij Spotty (www.spotty.be) kan je bijvoorbeeld stickers kopen die je op je materiaal kleeft. Op de bijhorende website registreer je je producten. Wordt je camera na verlies teruggevonden of na diefstal verkocht aan een nieuwe eigenaar, dan kan hij via de QR-code te weten komen dat de camera gestolen was. De QR-codes van Spotty zijn bovendien aangevuld door een gewoon leesbare code in de vorm van een uniek internetadres – handig als de eerlijke vinder geen QR-codes kan lezen.

 

Met een QR-code zoals deze van Spotty kan een eerlijke vinder je opsporen. Tegen dieven beschermt zo"n code echter niet.

Stolencamerafinder
Wordt je camera toch gestolen en vang je bot bij de politie, dan kan je via de website stolencamerafinder.com een foto die is gemaakt met je gestolen camera opladen. Het serienummer van de camera zit namelijk mee opgeslagen in de exifdata van een foto. 

Stolencamerafinder.com speurt na het opladen van een originele foto dan het web af naar een foto met datzelfde serienummer. Een nadeel hier is wel dat stolencamerafinder.com niet kan zoeken in Facebook, omdat de exifdata worden verwijderd uit een beeld bij het opladen op Facebook.

Over het voorkomen van diefstal en het verzekeren van je materiaal lees je alles in het volledige artikel van onze collega"s van Shoot.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business