Nieuws

Android is iOS voorbij als populairste systeem

Android en iOS hebben samen 89 procent van de mobiele markt in handen. Maar welk besturingssysteem is wereldwijd het populairst?

Ondanks dat er legio mobiele besturingssystemen zijn, zijn er maar twee die meedoen om de eerste plaats. En dat is lange tijd anders geweest. Een jaar geleden was iOS duidelijk alleenheerser met meer dan vijftig procent van de markt. Android zat destijds nog net onder de dertig procent. Inmiddels zijn de twee naar elkaar toegegroeid.

Statcounter stelt dat iOS een grote voorsprong heeft wanneer het aankomt op tablets, maar dat Android de leiding heeft bij de smartphones en vergelijkbare mobiele apparaten. Daarna een enorm groot gat voordat je bij de derde plek komt, dat is dus eigenlijk geen tegenstander.

[related_article id=”158662″]

Alles bij elkaar
Net Applications gooit de cijfers van de tablets en smartphones op één grote hoop. Het analistenbureau trekt daaruit de conclusie dat Android inmiddels iOS is gepasseerd, zij het slechts met een schamel procentje. Tel beide besturingssystemen bij elkaar op en je hebt 89 procent van de markt in handen, zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien.

Desondanks moet je niet te veel waarde hechten aan deze cijfers. Beide statistiekbureaus meten namelijk via browsergebruik. Omdat lang niet iedereen de browser op zijn mobiele apparaat gebruikt is het dus lastig te stellen in welke mate de werkelijkheid en deze cijfers overeenkomen. Je zou betere cijfers krijgen als je het app-gebruik meet, maar dat is enorm lastig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business