Nieuws

iPhone inruilen mogelijk in Nederlandse Apple Stores

In Nederland kun je voortaan ook in de Apple-winkels je oude iPhone inruilen voor korting op een nieuw model.

Nederlanders die graag hun iPhone of iPad willen inruilen voor een nieuw model hoeven dit niet langer offline te doen, maar kunnen vanaf vandaag ook de dichtstbijzijnde Apple Store binnenlopen.

De dienst blijft wel behouden aan de officiële Apple Stores. De Apple Resellers, die wel Apple-producten mogen verkopen maar niet van het techbedrijf zelf zijn, mogen de dienst niet aanbieden.

Bij het inruilen in een Applewinkel wordt direct bepaald wat je oude model nog waard is en de korting berekend die je op een nieuwe smartphone of tablet krijgt. Verwacht overigens niet dat je enorme bedragen terugkrijgt voor je oude telefoon. Een 16 GB iPhone 4S met een beschadigd scherm die nog wel goed functioneert (de staat van de gemiddelde iPhone 4S) is volgens de site nog 88 euro waard. Voor een onbeschadigde iPhone 5 vang je nog 236 euro. Nieuw betaal je voor dit model al snel nog meer dan 600 euro. Of deze prijzen verder dalen wanneer de iPhone 6 wordt uitgebracht heeft Apple nog niet onthuld.

[related_article id=”158256″]

Of deze dienst het ook nog gaat redden naar de Apple-resellers is nog niet bekend. Voorlopig zal je voor het inruilen dus nog naar Amsterdam of Haarlem moeten reizen, of gebruik moeten maken van de website van Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business