Nieuws

MSI lanceert dunste en lichtste werklaptop

MSI's nieuwste laptop, de WS60, weegt net iets minder dan twee kilo en is minder dan twee centimeter dik. Maar die ultrafijne verpakking draagt wel een zwaar prijskaartje.

Mobiele werkstations moeten in de eerste plaats stevige specificaties hebben om zware taken te kunnen verrichten, maar ze zijn niet immuun voor de constante vraag naar lichter en dunner.

MSI denkt nu dat het de kroon van slankste systeem mag toekennen aan de nieuwe WS60, hoewel het niet te zeggen is hoelang het toestel die titel kan behouden. Zo zou HP de titel kunnen betwisten met de lichtere ZBook 14, hoewel hun Zbook 15 wel dikker en zwaarder is dan MSI’s jongste 15 inchmodel.

MSI maakte het chassis volledig uit metaal en het ontwerp is duidelijk afgeleid van de bekende gaming-laptops van het merk. Ook uit die hoek komen features als de Killer Game Networking-chip, voor snelle online verbindingen, en het SteelSeries backlit toetsenbord.

Ondanks z’n relatieve pluimgewicht is de WS60 nog steeds een echt werkpaard, met de nodige componenten voor videobewerkers en CAD-ingenieurs. Er komen twee modellen op de markt; beide zullen een Intel Core i7-4710HQ Haswell-processor, 16 GB RAM, en Nvidia"s Quadro K2100M grafische kaart aan boord hebben. Het basismodel voegt daar een SSD van 128 GB en een gewone harde schijf van 1 TB aan toe, naast een 15,6 inchscherm van 1920×1080 pixels. Het duurdere model heeft daarbovenop een extra SSD in RAID-configuratie en een 3K-scherm van 2880×1620.

De machines beschikken ook over een drietal USB 3.0-poorten, een HDMI-verbinding en een Thunderbolt 2-poort.

Als je na deze opsomming al flink zit te watertanden, komt de prijs misschien wel als een koude douche. De basisconfiguratie kost je maar liefst 1899 euro; voor het tweede model wordt dat 2199 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business