Nieuws

AMD komt met eigen SSD-lijn Radeon R7

AMD wil SSD's onder het eigen Radeon R7-label gaan uitbrengen.

Er waren al geruchten dat AMD werkt aan een eigen lijn SSD"s in samenwerking met Toshiba. Nu zijn er enkele beelden uit een presentatie gelekt via WCCF Tech die erop wijzen dat we de Radeon R7 Series Gaming SSD"s al volgende maand kunnen verwachten.

AMD lijkt hiermee een flinke stap te zetten om gamers te verleiden alleen nog AMD-onderdelen in hun pc te verwerken.

[related_article id=”152275″]

Op de slides is te zien dat de nieuwe solidstatedrives in drie varianten verschijnen, te weten 120 GB, 240 GB en 480 GB. De SSD"s worden standaard geleverd met vijf jaar garantie.

De R7"s zullen gebruik maken van Toshiba"s 19nm MLC NAND"s gecombineerd met een Indilux Barefoot 3 controller. De lees- en schrijfsnelheden worden geschat tussen de 450-550MB/s.

Volledig pakket
De reden dat AMD zich op deze nieuwe markt waagt is niet helemaal duidelijk, maar verschillende websites wijzen erop dat het bundelen van hardware zeer voordelig uit kan pakken voor de hardwarefabrikant. Naast moederborden, processoren, grafische kaarten en RAM geheugen kan AMD nu bijna een volledig pakket voor de pc-bouwer aanleveren. Hoewel de winsten op de SSD"s niet enorm zijn, kan door het bundelen van al deze producten toch flink wat geld worden verdiend. De officiële aankondiging van de Radeon R7 Series Gaming SSD"s wordt eind deze maand verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business