Nieuws

Google geeft voorsmaakje van Fit-SDK vrij

Google belooft dat ontwikkelaars tegen het einde van het jaar hun Fit-apps zullen kunnen maken. Dan wordt de SDK breed beschikbaar.

Een van de vele beloften die Google deed op zijn I/O-conferentie in juni, was dat ze de SDK (Software Development Kit) van het gezondheidsplatform Fit zouden vrijgeven. Die belofte is nu waargemaakt in de vorm van een preview.

Met de SDK kunnen softwareontwikkelaars aan de slag met de data die verzameld wordt door apps en sensoren op Androidapparaten (smartphones, tablets, wearables en in de toekomst bijvoorbeeld weegschalen die met het internet zijn verbonden of hartslagmeters).

[related_article id=”158901″]

De preview van de SDK bestaat uit drie API’s (Application Programming Interface) die toegespitst zijn op sensoren, het verzamelen en bijhouden van informatie en het synchroniseren van die informatie naar de cloud.

App wordt persoonlijke coach
In een blogbericht stelt Google dat het zo makkelijker wordt om je gezondheidsgeschiedenis te raadplegen zodat je van je app een persoonlijke coach kan maken en meer inzichten en betere tips krijgt. Dit kan ook enkel maar wanneer de gebruiker hiervoor zijn toestemming geeft, benadrukt Google.

Ontwikkelaars die met de software aan de slag willen, moeten de laatste versie van Google Play Services downloaden, die bevat de Google Fit API’s in de Android L Developer Preview voor de Nexus 5 en Nexus 7. Toegang tot clouddiensten is voorlopig nog niet actief in deze preview, maar zou er binnenkort aan komen. Later dit jaar komt de volledige SDK breed beschikbaar via de Google Play Services voor smartphones, tablets, Android Wear en het web. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business