Nieuws

Beste lifestyle camcorder: Canon Legria mini X

De tweede generatie van dit cameraatje stuwt Canons vernieuwende concept naar nieuwe hoogten op.

De Legria mini X is de beste kleine camcorder van het moment. Dat vinden vijftig Europese magazines die elektronica testen (EISA).

De tweede generatie van dit cameraatje stuwt Canons vernieuwende concept naar nieuwe hoogten op, concludeert EISA.

[related_article id=”160734″]

De Legria mini X heeft vele talenten in huis: het roterende aanraakscherm is ideaal voor videoselfies, dankzij de verstelbare standaard kan deze camcorder op bijna iedere ondergrond worden neergezet, en het ultragroothoekobjectief met een beeldhoek van 170 graden legt alle actie vast.

Canons lichtsterke objectief (f/2,8) en de 1/2,3 inch CMOS-sensor met 12,8 megapixel leggen full HD-video (25p of 50i) vast in zowel mp4- als AVCHD-formaat. Daarbij registreert hij ongecomprimeerd LPCM-stereogeluid met de ingebouwde microfoon. Er zijn legio aansluitingen voorhanden, waaronder een 3,5 mm mini-jack voor een externe microfoon, een hoofdtelefoonplug en mini-HDMI, mini-USB en wifi voor eenvoudige bestandsoverdracht.

Daarbij kan de Legria mini X met wifi ook draadloos vanaf een smartphone of tablet worden bediend. Door zijn grote flexibiliteit is dit een ideale metgezel voor je dagelijkse avonturen, aldus het juryrapport.

Een overzicht van deze verkiezing met alle winnaars in fotografie en video vind je op onze zustersite Shoot.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business