Nieuws

Microsoft komt met voorsmaakje van Windows 9

Microsoft wil tegen eind september, begin oktober een "technology preview" uitbrengen van Windows Threshold. Dat is de opvolger van Windows 8.

Goed nieuws voor wie zo snel mogelijk met Windows Threshold aan de slag wil: eind volgende maand al wil Microsoft een proefversie van het OS uitbrengen, zo melden anoniemen bronnen aan Mary Jo Foley, de Microsoft-watcher van ZDNet. Het test-OS zou gratis en voor iedereen toegankelijk worden.

Threshold is de volgende versie van Windows en zal bij de lancering in de lente van 2015 hoogstwaarschijnlijk omgedoopt worden tot Windows 9. Vooral gebruikers die een gewone pc gebruiken met een muis en toetsenbord zouden beter bediend gaan worden door Threshold.

[related_article id=”161452″]

Bye bye Charms, welkom Cortana
Zo zou er bijvoorbeeld een nieuw mini-Start Menu komen, kunnen Metro-applicaties op de desktop draaien, zijn er virtuele desktops voorzien en worden de Charms-bar uit Windows 8 waarschijnlijk geschrapt. Ook de integratie van stem-assistent Cortana in Threshold staat op de agenda.

Microsoft zelf wil over de prijs, features of beschikbaarheid van Threshold nog niks officieels loslaten. Ook nog volgens de geruchtenmolen zou iedereen die de preview van Threshold installeert, ermee akkoord moeten gaan dat er elke maand automatische updates op zijn pc geïnstalleerd worden.

Snel tempo
Toen Microsoft aan Windows 8 werkte, bracht het bedrijf drie milestones uit vooraleer de definitieve versie in de winkel lag. Daartussen lag telkens ongeveer een half jaar. Momenteel wil het bedrijf een sneller tempo aanhouden. Aanvankelijk zou zo’n eerste voorsmaakje van Threshold zelfs pas voor eind dit jaar gepland zijn. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business