Nieuws

Muziekdienst van Youtube heet Music Key

De nieuwe muziekdienst die Youtube voorbereidt, heet Music Key. Voor tien dollar per maand kan je zonder reclame en offline naar zoveel muziek luisteren als je wil.

De geruchten over een Spotifyconcurrent van Youtube gaan al lang mee, maar het lijkt erop dat de finale details stillen in de plooien vallen, zo meldt de website Android Police.

De nieuwe dienst zal naar verluidt als Youtube Music Key door het leven gaan. Voor 9,99 dollar per maand kan je op je pc zonder reclame naar zoveel muziek luisteren als je wil. Je kan de dienst ook dertig dagen gratis testen. Ook de mogelijkheid om offline nummers en videoclips op te slaan, is voorzien, evenals aanbevelingen voor muziek op basis van wat je al beluisterd hebt.

[related_article id=”158901″]

Twee voor de prijs van één
Tegelijk zou Google ook van plan zijn om zijn bestaande dienst Google Play Music All Access om te dopen tot Google Play Music Key. Wie een abonnement neemt op die dienst zou er meteen ook Youtube Music Key bij krijgen (en omgekeerd). Google Play Music Key en Youtube Music Key zullen zo voor een goed stuk samengevoegd worden.

Uit de eerste uitgelekte beelden blijkt dat Google de dienst met zowat twintig miljoen nummers zal stofferen. Een van de grote aantrekkingspolen is dat niet alleen de officiële nummers beschikbaar komen, maar ook bijvoorbeeld clips, concertbeelden, covers en remixes. Play Music All Access heeft dat soort materiaal nu al, maar enkel op beperkte schaal. Op een open platform als Youtube is dit soort afgeleide content natuurlijk veel makkelijker toe te voegen. Voor de gebruikelijke spelers in het streamingsegment zou de nieuwe dienst een serieuze concurrent kunnen worden.

Lange onderhandelingen
Wanneer Music Key de virtuele deuren opent, is nog niet geweten. De onderhandelingen met de muzieklabels over de nieuwe dienst slepen al een tijdje aan. Vooral kleine, onafhankelijke platenmaatschappijen moeten overtuigd worden van de contracten die Google voorstelde. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business