Nieuws

Nieuwe Xperia M2 Aqua maakt waterdichte telefoons betaalbaar

De nieuwste telg in de lijn van Xperia-smartphones is absoluut geen krachtpatser, maar wel een onderwater-fototoestel.

Sony Mobile kondigt de Xperia M2 Aqua aan: een smartphone in het middensegment met de waterdichtheidsclassificatie IP65/68, die je tot voorheen enkel bij de vlaggenschepen zoals de Z2 terugvond.

Binnen in de M2 Aqua vinden we een weinig opvallende 1,2 GHz quadcore Qualcomm Snapdragon 400-processor en 1 GB aan RAM. Het intern geheugen bedraagt 8 GB maar is uitbreidbaar.

[related_article id=”161563″]

Verbinden met de buitenwereld doet de M2 Aqua met NFC, bluetooth en LTE (4G). De camera neemt foto’s met een resolutie van 8 megapixels, en kan video opnemen in full HD. Het 4,8-inchscherm krijgt een resolutie van 540 x 960 pixels. De telefoon zal Android 4.4 KitKat draaien.

Met zijn specificaties lijkt de M2 Aqua zich inderdaad pal in het middensegment te situeren, en zeker niet aan de hoge kant van dat segment. De prijs zou iets betere specs doen vermoeden: het toestel gaat vanaf de herfst van dit jaar over de toonbank voor 249 euro. Paradepaardje van de M2 Aqua is natuurlijk de waterdichtheid, die je in geen enkele andere smartphone van die prijscategorie vindt.

Waterratje

De gsm blijft immers functioneren tot anderhalve meter onder water, waar je dankzij de fysieke sluitertoets foto’s kan nemen. Die functionaliteit is normaal weggelegd voor veel geavanceerdere toestellen. Ook in zware regenbuien zal je de M2 Aqua kunnen bovenhalen zonder ervoor te vrezen dat het toestel kapotgaat. In de zomer en in zwaar regenweer is die functionaliteit heel aangenaam. Het is zeker een pluspunt dat je je smartphone mee in het zwembad kan nemen voor vakantiefoto’s.

Gezien de specificaties betaal je duidelijk iets extra voor de IP65/68-classificatie. Zonder had deze smartphone op het eerste zicht te duur geleken, zeker omdat het scherm geen HD-resolutie heeft. De waterdichtheid is echter een leuke functie, die eventuele gebreken aan de kant van de specificaties kan compenseren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business