Nieuws

Maak gifs van elke Youtube-video

GifYouTube is een website waarmee je van Youtube-filmpjes makkelijk gifjes tot 10 seconden lang kunt maken.

Wanneer je een Youtube-filmpje wil omzetten naar een gifje, heb je keuze uit een serie programma"s en diensten. De meeste zijn echter onhandig, werken slecht of vereisen logingegevens voordat je links kunt importeren. Een nieuwkomer op de markt werkt eenvoudig, zuiver en makkelijk in gebruik.

GifYouTube is gemaakt door drie studenten van Harvard die besloten te stoppen met hun studie om aan hun product te werken. “We konden er zeker aan werken op school, maar dat is anders”, staat te lezen op Reddit. “Momenteel richten we al onze aandacht op het maken van gifjes en het verwerken van feedback van onze gebruikers. In de komende weken onthullen we (hopelijk) iets wat invloed heeft op de manier zoals we Reddit gebruiken en gifjes in het algemeen.”

[related_article id=”160734″]

Twee manieren
Je kunt GIFYT op twee manieren gebruiken. Ten eerste kun je de website bezoeken en de Youtube-URL te kopiëren naar het tekstveld. Of je kunt naar een willekeurig Youtube-filmpje gaan en het woord “gif” invoeren voor het woord “youtube” in de URL. Dus http://www.youtube.com/watch?v=xzhr71k-C18 wordt http://www.gifyoutube.com/watch?v=xzhr71k-C18.

Op het moment zijn de mogelijkheden nog erg beperkt. Je kunt het startpunt kiezen in de speler, dan de lengte van het gifje selecteren – van 1 tot 10 seconden – en dan een titel toevoegen. Je gif wordt automatisch aangemaakt en je krijgt een link om de bewegende afbeelding te delen op Facebook, Twitter, Tumbler en Reddit.

De toekomstige plannen bestaan uit het toevoegen van ondersteuning voor ondertiteling en WebM-support. Daarnaast werkt het team aan het verbeteren van de website en het verwerken van de feedback. Reserveer alvast een gebruikersnaam op de GifYouTube-website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business