Nieuws

Desktop is nog lang niet versleten

Ondanks de aandacht voor mobiele toestellen blijft de desktop erg prominent aanwezig in de bedrijfsmarkt.

Ondanks de aandacht voor mobiele toestellen blijft de desktop erg prominent aanwezig in de bedrijfsmarkt. Op de laptop na, is de desktop het type hardware waar bedrijven het meest in plannen te investeren.

Deed het huismerk van de pc-dealer/ zelfbouw het qua tevredenheid de voorbije jaren vaak beter dan de gerenommeerde merken, dan is dat vandaag lang niet meer het geval. Het huismerk haalt een tevredenheid van 7,2 op 10 volgens een onderzoek van Smart Business Strategies onder Belgische bedrijven.

HP en Dell duiken het meeste op qua gebruik, en doen het met 7,4 ook het best inzake tevredenheid. Van alle client-toestellen (smartphone, laptop, desktop en tablet) haalt de desktop overigens de hoogste tevredenheid. het gemiddelde is 7 op 10.

Dit alles blijkt uit cijfers van Smart Business Strategies voor het ICT Jaarboek, dat je hier gratis kunt downloaden.

[related_article id=”158256″]

Een belangrijke wijziging in de onderzoeken voor het nieuwe jaarboek is dat de vragenlijst dit jaar niet polste naar dé belangrijkste leverancier voor een bepaalde categorie. Vandaag gebruikt een bedrijf tegelijk meer fabrikanten, voor onder meer pc’s, telecom of business-software. Dit heeft tot gevolg dat kleinere leveranciers in verhouding een hoger ‘marktaandeel’ krijgen dan bij vorig onderzoek. 

Op 2 september verzorgen Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over "Trends in ICT". Ook deze thema"s komen er verder aan bod. Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be .

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business