Nieuws

LG werkt aan ronde smartwatch

Een teaservideo van LG lijkt te suggereren dat het Zuid-Koreaanse bedrijf aan een ronde smartwatch werkt. De onthulling volgt waarschijnlijk op de IFA in Berlijn.

De G Watch van LG is nog maar twee maanden op de markt, maar een facelift staat al in de steigers.

Op het Youtube-kanaal van het Zuid-Koreaanse bedrijf staat een videofilmpje waaruit blijkt dat het aan een ronde slimme horloge werkt. Het korte clipje werd het eerst door Engadget opgemerkt. Veel details worden er niet in prijsgegeven, maar vermoedelijk zal het nieuwe apparaatje op de IFA-beurs in Berlijn zijn wereldpremière krijgen. Die beurs start op vijf september.

Kleinood met aanraakscherm
Rond die periode zal niet alleen LG een ronde smartwatch onthullen. Ook Motorola heeft een evenement gepland, op 4 september in Chicago, waar het waarschijnlijk zijn Motorola 360 aan de wereld zal tonen. Dat horloge werd voor het eerst aangekondigd op de I/O-Conference van Google in juni en gaat vermoedelijk rond de 250 dollar kosten. Het kleinood is uitgerust met een lcd-aanraakscherm van 1,5 inch.

De G Watch van LG was de eerste stap van LG op de markt van smartwatches, een productcategorie die veel interesse en ophef genereerde, maar nog maar weinig verkopen. Google probeert het segment te stroomlijnen en aantrekkelijker te maken voor consumenten door een speciale versie van zijn Android-OS uit te brengen voor dit soort horloges, Android Wear genaamd. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business