Nieuws

Playstation Network gaat plat door cyberaanval

Hackers hebben hun pijlen op grote spelletjesmakers gericht. Onder meer het Playstation Network en Battle.net van Blizzard gingen plat. Ook het vliegtuig van een Sony-topman werd uit de lucht gehaald.

Het afgelopen weekend zijn het Playstation Network en Battle.net van Blizzard (waarop je games als World of Warcraft en Diablo III kan spelen) het slachtoffer geworden van een DDoS-aanval.  

Ook andere online games, onder meer League of Legends en Path of Exile, liepen in het vizier.

[related_article id=”160734″]

Bommelding
Het hackerscollectief dat de verantwoordelijkheid voor de aanval opeist, Lizard Squad, is er zelfs in geslaagd om het vliegtuig waar een Sony-topman op zat, te laten landen. Dat gebeurde door een bommelding op Twitter. De vlucht is ondertussen veilig op zijn bestemming aangekomen.

Blizzard zegt dat zijn netwerk weer operationeel is en ook het Playstation Network lijkt opnieuw te werken. Op de officiële Sony-blog wordt de aanval bevestigd, maar het Japanse bedrijf onderstreept dat er geen persoonlijke data van klanten verloren zijn gegaan.

“Net zoals andere grote netwerken over de hele wereld, worden we getroffen door een poging om ons netwerk te overstelpen met kunstmatig hoog verkeer”, klinkt het bij Sony. “Dit heeft een impact om toegang te krijgen tot het netwerk en van onze diensten gebruik te maken, maar er werd geen persoonlijke informatie verkregen.”

FBI onderzoekt
De FBI heeft een onderzoek ingesteld naar het incident met het vliegtuig, zo zegt een Sony-woordvoerder aan Kotaku. Waarom de hackers van Lizard Squad precies de aanvallen ontketenden, is nog niet duidelijk. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business