Nieuws

LG G3 Stylus: minder pixels, meer pennetje

LG's nieuwste variant op de G3 krijgt een pennetje mee. In ruil levert het toestel wel meer dan 700 procent pixels in tegenover de originele G3.

Na de G3 Beat en de G Vista brengt LG nog een nieuwe smartphone op de markt die, net als de twee andere exemplaren, gebaseerd is op vlaggenschip LG G3. De nieuwste telg van het Zuid-Koreaanse bedrijf heet LG G3 Stylus. Kenmerkend aan het toestel is, zoals de naam al doet vermoeden, het bijgeleverde pennetje.

Volgens LG lijkt de G3 met pen sterk op de G3 zonder, dankzij het grote scherm en de zogenaamde premium gebruikservaring. De prijs zou wel een stuk malser zijn, al gaat het bedrijf hier niet in detail. Hoewel LG claimt dat die lagere prijs niet of nauwelijks ten koste van de kwaliteit gaat, vertellen de specificaties een ander verhaal.

[related_article id=”161563″]

Pixels tellen
Vooral het grote scherm moet inleveren. Hoewel de schermdiagonaal aan de uitzonderlijk grote kant blijft, is de resolutie dat niet. Integendeel, de G3 Stylus krijgt een qHD-scherm met een schrijnende 960 x 540 pixels. Ter vergelijking: de LG G3 had een schermresolutie met 7,11 keer meer pixels: 2560 x 1440. De gewone G3 is bijgevolg 711 procent scherper dan de Stylus, wat ons leert dat LG een andere definitie hanteert van ‘geen verlies in kwaliteit’.

Naast het treurig bepixelde scherm heeft de G3 Stylus een niet nader genoemde 1,3 GHz quadcoreprocessor, 1 GB aan RAM-geheugen en 8 GB opslagruimte, uit te breiden via microSD. De batterij heeft met 3000 mAh een stevige capaciteit. De hoofdcamera van de stylus krijgt een lovenswaardige 13 megapixels, terwijl de selfiecamera het moet stellen met 1,3. Verrassend genoeg heeft de G3 Stylus geen LTE. Aangezien 4G vandaag al in erg goedkope toestellen terug te vinden is, zoals de Nokia 635, is dat meer dan een gemiste kans.

Galaxy Note
Het is vrij duidelijk dat LG met de G3 Stylus wil concurreren met de Galaxy Note van dat andere Zuid-Koreaanse merk, Samsung. Ook die is immers voorzien van een flink scherm en een pennetje. Zoals het er nu voor staat is dat pennetje de belangrijkste kwaliteit van het toestel. Veel zal afhangen van de prijs waarop LG de stylus beschikbaar zal maken. De specificaties schreeuwen in ieder geval om een budgetprijskaartje, en zelfs dan zal de beperkte hoeveelheid pixels weinigen ontgaan. Meer informatie over de stylus volgt op de IFA-beurs volgende week.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business