Nieuws

HTC lanceert eerste 64 bit-smartphone

HTC lanceert een budgetsmartphone die als eerste Androidtelefoon gebruikmaakt van Qualcomms 64 bit-SoC.

In navolging van Sony en LG introduceert nu ook HTC een smartphone voor het middensegment, met enkele unieke functies. Waar Sony’s model het moest hebben van het waterdichte design, en LG inzette op een pennetje, springt de splinternieuwe Desire 510 in het oog dankzij de Qualcomm Snapdragon 410 system-on a-chip.

Dankzij die SoC krijgt de Desire de eer om zich ’s werelds eerste Androidsmartphone met een 64 bitchip aan boord te noemen. Dat klinkt spectaculairder dan het is. De Snapdragon 410 mag dan wel een technisch hoogstandje zijn, de chip is ontwikkeld voor het middensegment. De CPU klokt dan ook af op 1,2 GHz. Bovendien draait de Desire 510 Android 4.4 KitKat. Hoewel dat besturingssysteem de meest recente versie is van Googles Android, heeft het OS nog geen 64 bit-ondersteuning. De Snapdragon is uiteraard ook met 32 bit compatibel.

[related_article id=”161563″]

Android L
64 bit-ondersteuning van de softwarekant zien we pas met de release van Android L deze herfst. Of de Desire 510 dan een upgrade zal krijgen vertelt HTC niet, al is het wel waarschijnlijk. De Snapdragon in de smartphone heeft bovendien meer te bieden dan 32 en 64 bit-ondersteuning: de SoC is immers uitgerust met 4G LTE-ondersteuning. Dat de Desire 510 supersnel mobiel internet ondersteunt, daar zet HTC erg op in.

Het bedrijf profileert het nieuwe toestel als een budgetvriendelijk mediacentrum waarmee je altijd toegang hebt tot je entertainment. Verrassend is, net als bij de aankondiging van de budgetsmartphones van de andere merken, de besparing op schermkwaliteit. Het 4,7 inchscherm van de telefoon krijgt een resolutie van slechts 854 x 480 pixels mee, waarmee al die media die je kan streamen toch niet bepaald zullen schitteren.

Middenmoot
De verdere specificaties liggen in de lijn van wat je zou verwachten van een budgetvriendelijke smartphone: het toestel heeft 1 GB aan RAM, 8 GB opslagruimte (uitbreidbaar met microSD) en een 5 megapixel hoofdcamera. Dat laatste is erg weinig, we zien al een tijdje erg betaalbare telefoons op de markt met een cameraresolutie die een stuk hoger ligt. De selfiecamera heeft helemaal een miniresolutie, met opnames van slechts 640 x 480 pixels.

Een exacte prijs maakte HTC nog niet bekend, en ook wat de beschikbaarheid betreft blijft het afwachten. De Desire 510 komt zeker naar Europa, al is het niet zeker of het toestel ook in België en Nederland verkrijgbaar zal zijn.

4g64 bitAndroidandroid ldesire 510htckitkatmobielnieuwssmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals