Nieuws

HP roept zes miljoen brandgevaarlijke stroomkabels terug

HP gaat vrijwillig zes miljoen stroomkabels terugroepen die het bedrijf verkocht bij HP- en Compaq-laptops tussen 2010 en 2012.

Hewlett-Packard heeft aangekondigd dat het een wereldwijde terugroepactie op poten zet voor zes miljoen stroomkabels. Die werden tussen 2010 en 2012 verkocht bij HP- en Compaq-notebooks, mininotebooks en bepaalde docking stations.

Volgens het bedrijf bestaat het risico dat sommige kabels zo heet worden dat je je eraan kan verbranden of dat ze vuur vatten. In een bericht op zijn forum stelt HP dat het om de kabel gaat die de adapter van de laptops verbindt met het stopcontact in de muur. De connector die in de adapter past, moet voorzien zijn van het nummer LS-15.

Brandwonden
Volgens de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission weet HP van 29 gevallen van kabels die oververhitten of smolten. In twee gevallen zou er sprake zijn van lichte brandwonden, dertien gevallen spreken over kleine brandschade.

Consumenten moeten onmiddellijk de kabels terugsturen naar HP, zegt de CPSC, ze krijgen van het bedrijf dan gratis een nieuwe kabel. Alleen al in de VS en Canada zijn er meer dan zes miljoen van deze kabels verscheept, maar volgens HP zijn ze niet allemaal door de productiefout getroffen.

Vorig jaar in december moesten HP en Google al 145.000 opladers van de Chromebook 11 terugroepen. Ook toen was er smeltgevaar.

Ook Microsoft Surface heeft het warm
Ondertussen duiken ook in de forums van Microsoft klachten op over oververhitte Surface Pro 3-tablets. Enkele gebruikers hebben een spreadsheet gemaakt waarin de problemen getraceerd worden. Daarbij gaat de koelingsventilator overdreven hard draaien en worden de tablets te warm om aan te raken. Soms schakelen ze zichzelf ook uit.

Vooral de versies met een Intel Core i7-processor lijken door het probleem te worden getroffen, al duiken er ook berichten op waarbij er Core i5-chips betrokken zijn. Microsoft zegt het probleem te onderzoeken. 

brandgevaarhpnieuwsstroomkabel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals