Nieuws

Je eigen timelapsevideo met Hyperlapse

Maak soepele hyperlapsefilmpjes via een druk op de knop met de nieuwe standalone app van Instagram.

Met de standalone app Hyperlapse van Instagram is het voortaan makkelijker om dynamische timelapsefilmpjes te maken.

Timelapsefotografie is een populaire techniek die al jaren gebruikt wordt. De beelden worden met een bepaalde interval voor een langere periode na elkaar gemaakt. Vervolgens plaats je ze achter elkaar en versnel je ze eventueel nog om te doen alsof de tijd sneller gaat.

[related_article id=”160734″]

Een hyperlapse gebruikt eenzelfde soort techniek, behalve dat de camera zelf beweegt na elke foto. Verplaats bijvoorbeeld je statief na elke foto of maak beelden vanuit een rijdende auto. Dit kan extra kwaliteit toevoegen aan je filmpje, maar het maken van een traditionele hyperlapse kost veel tijd en is ingewikkeld.

Afspeelsnelheid
De nieuwe app van Instagram focust op gebruiksgemak. Je kunt Hyperlapse gebruiken zonder dat je hoeft in te loggen. Zodra je de app start, krijg je het beeld van je videocamera in beeld. Gebruik de start-/stopknop om op te nemen en klik op het groene vinkje om het materiaal op te slaan.

Vervolgens kun je de afspeelsnelheid instellen. Dit varieert van 1x (de opnamesnelheid) tot maximaal 12x. Het is met de app mogelijk tot 45 minuten ruw beeldmateriaal op te nemen. Als je dit met 12x versnelt heeft dit een positieve uitwerking op de lengte van je video.

Instagram heeft zijn eigen beeldstabilisatietechnologie ook toegepast op Hyperlapse, waardoor de beelden soepel overkomen. Gebruikers kunnen video"s importeren in de Instagram-app om effecten toe te passen en te delen. Hiervoor geldt wel de beperking van maximaal vijftien seconden.

“Wij verwachten dat vooral fotografen en andere creatievelingen lol hebben met onze app”, vertelt een woordvoerder.

Standalone app
Hyperlapse is na Bolt de tweede standalone app van Instagram. Bolt is vergelijkbaar met Snapchat en laat gebruikers foto- en videoberichten sturen naar vrienden. Hyperlapse is beschikbaar in de iTunes Store en werkt momenteel alleen nog maar op iOS.

Naar verluidt is ook Microsoft bezig met een standalone Windows-app voor het maken van soepele hyperlapsefilmpjes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business