Nieuws

Microsoft Surface Pro 3 nu ook in België en Nederland

Microsoft zal er snel achterkomen of ook de rest van de wereld vindt dat de Surface Pro 3 een Macbook Air kan vervangen.

De Surface Pro 3, de tablet die Microsoft in de markt zet als concurrent voor de Macbook Air, is vanaf vandaag in 25 nieuwe landen beschikbaar. Tot nog toe was het apparaat enkel in de VS, Japan en Canada te koop.

Vanaf nu kunnen ook consumenten in onder meer Australië, China, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland het apparaat aanschaffen.

[related_article id=”161452″]

Zicht op nieuwe inkomsten
De nieuwe markten geven Microsoft zicht op meer inkomsten uit zijn Intel-tablet. Vorig kwartaal haalde het bedrijf een omzet van 409 miljoen dollar uit de Surface-reeks. Dat kwam vooral door de verkoop van de tweede generatie en de komst van de Surface Pro 3. Het bedrag had echter hoger kunnen zijn, ware het niet voor een vervelende “voorraadaanpassing”. Die kwam er nadat Microsoft besloot om een Surface Mini toch niet uit te brengen.

De expansie is ook een test voor Microsoft. Nu zal blijken of ook consumenten vinden dat de Surface Pro 3 een Macbook Air kan vervangen. In zijn categorie heeft de Macbook Air een marktaandeel van 30 procent en dat stijgt snel. Als Microsoft een deel van die koek kan inpikken, is dat goed nieuws. De Surface Pro 3 zal binnenkort echter misschien ook de strijd moeten aangaan met een iPad met een scherm van 12,9 inch die Apple aan het voorbereiden zou zijn en die erg interessant is voor de zakelijke markt.

Dock vanaf 12 september
Naast de tablet zelf, komt ook het docking station van de Surface te koop in de nieuwe landen. Dat is al een tijdje te bestellen en zal vanaf 12 september uitgeleverd worden. De gebruiker krijgt er zo drie USB 3-poorten en twee USB 2-poorten bij om monitoren, muizen en printers en dergelijke aan te sluiten. Ook een ethernetpoort, een geluidsuitgang en een veiligheidsslot zit op het dock.

Enkele dagen geleden werd bekend dat veel consumenten klagen over oververhitte Surface Pro 3-tablets. Microsoft belooft met een oplossing te komen en zegt dat maar “een klein deel” van de gebruikers met dit probleem geconfronteerd wordt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business