Nieuws

Ronde smartwatch van LG heet G Watch R

De G Watch van LG krijgt een broertje in de vorm van de G Watch R: LG's eerste ronde horloge met Android Wear.

We kijken vol spanning uit naar de Moto 360, die waarschijnlijk ergens volgende week zal uitkomen, omdat de smartwatch van Motorola het eerste exemplaar met een rond scherm zal zijn. Android Wear ondersteunt klassieke en ronde schermen, maar toch waren de eerste twee horloges die uitkwamen voorzien van een banaal rechthoeking scherm.

De Moto 360 kan op enthousiasme rekenen omdat het de eerste smartwatch lijkt te worden die ook als modeaccessoire kan doorgaan, maar als het aan LG ligt zal het zeker niet de laatste zijn. Het Zuid-Koreaanse bedrijf werkt namelijk aan een ronde variant van zijn G Watch: de LG G Watch R.

[related_article id=”161563″]

Net als de Moto 360 heeft de Watch R een frame uit roestvrij staal, en wordt het ding verkocht met een verwisselbaar leren bandje. Andere functies liggen in lijn met wat je vandaag van een slim horloge verwacht.

Android Wear
Ook de G Watch R draait dus Android Wear als besturingssysteem. Via een bluetooth-verbinding met je smartphone heeft het horloge dus spraakherkenning en krijg je notificaties over berichten, oproepen, het weer, je agenda en meer. In tegenstelling tot de originele G Watch krijgt de R-editie wel een hartslagmeter mee. Die is toegankelijk via de LG Health-app op je telefoon.

De G Watch R heeft een 1,3-inch oledscherm met een resolutie van 320 x 320 pixels. Binnen in het horloge vinden we een 1,2 GHZ Snapdragon 400 van Qualcomm terug, net als 512 MB RAM en 4 GB opslagruimte. Het slimme uurwerk voldoet aan de IP67-standaard, wat wil zeggen dat je het ding een half uur lang tot een halve meter onder water kan houden.

Op de eerste beelden ziet de G Watch R er veelbelovend uit. Van buiten tenminste. Wat functionaliteit betreft kunnen we hoogstwaarschijnlijk hetzelfde verwachten als bij de andere twee Android Wear-horloges. Dat wil zeggen dat je er al bij al (nog) niet zo veel mee kan doen. De horlogepurist zal verder struikelen over het uithoudingsvermogen van de batterij. Hoewel de Watch R met 410 mAh een aardige capaciteit heeft, zal je ook met deze smartwatch geen dagen weg van je lader mogen doorbrengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business