Nieuws

Drie nieuwe Philips UHD-tv’s met Android en Ambilight

TP Vision presenteert een reeks nieuwe Philips UHD-tv's voor het najaar. De toestellen hebben allemaal Android en Ambilight aan boord.

TP Vision, het bedrijf dat zich bezighoudt met de productie en verkoop van Philips-tv’s, heeft drie nieuwe UHD-exemplaren aangekondigd in zijn lijn met Androidtelevisies. Met de toevoeging van de nieuwe modellen heeft de fabrikant een toestel voor elke portemonnee.

De tv’s draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean en geven toegang tot alle apps, diensten en content uit de Google Play Store die geschikt zijn voor gebruik op een televisie. Daarnaast ondersteunen ze ook Spotify Connect, waarmee je muziek uit Spotify draadloos van je mobiel toestel of browser naar de televisie te sturen. Het tv-toestel neemt de stream rechtstreeks over, zodat je ondertussen andere apps kan gebruiken op je smartphone of tablet.

[related_article id=”160734″]

Philips 9100

De Philips 9100 is het paradepaardje van de drie tv’s en komt in twee formaten: 55 inch en 65 inch. Het toestel mikt op de echte filmliefhebber en optimaliseert de beeldkwaliteit digitaal voor een beter resultaat. Niet-UHD-beelden worden zo upgescaled alsof ze wel in UHD zijn opgenomen en  de 1000 Hz Perfect Motion Rate Ultra-functie moet zorgen voor een betere kwaliteit van snelle actiebeelden. Micro Dimming Pro zorgt dan weer voor een verbeterde kleurdiepte en contrast.

De 9100-serie is voorzien van vierzijdig Ambilight, waardoor de tv’s worden omgeven door een stralenkrans van warm licht die zich aanpast aan het getoonde beeld.

Philips 8900

Met de Philips 8900 springt TP Vision op de rage van curved tv’s, die in gang werd gezet door Samsung en LG. Het is de eerste  Philips-tv met een gebogen scherm en heeft een schermformaat van 55 inch. Ook dit toestel heeft toegang tot dezelfde features als de 9100-serie om de beeldkwaliteit digitaal op te waarderen en is voorzien van driezijdig Ambilight.

Philips 7900

De Philips 7900 ten slotte is het meest betaalbare toestel van de drie en verschijntt in twee formaten: 49 inch en 55 inch. Deze tv maakt eveneens gebruik van upscaling om niet-UHD-beelden om te zetten en is voorzien van 600 Hz PMR Ultra voor een betere weergave van snelle actiebeelden. De 7900 beschikt tevens over Ambilight en een ingebouwde twin-tuner die het mogelijk maakt om tegelijkertijd het ene programma te bekijken en het andere op te nemen.

Philips Media Player UHD 880

De UHD-tv’s van TP Vision bieden nog geen ondersteuning voor de HEVC-codec (h.265). Om toch 4K-content te kunnen afspelen die gebruikmaakt van deze codec, lanceert TP Vision de Philips Media Player UHD 880. Die draait op Android L en sluit je via HDMI aan op de UHDTV. De mediaspeler verschijnt in 2015 en zal 249 euro kosten. Bij de Philips 8809, 8909, 9109 en 9809 zal hij gratis worden meegeleverd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business