Nieuws

Huawei Ascend Mate 7 maakt meteen indruk

Op IFA stelt Huawei vrijdag twee nieuwe toestellen voor, waarbij het vlaggenschip Ascend Mate 7 meteen indruk maakt.

Het aandeel van Huawei op de smartphonemarkt stijgt al een aantal jaren flink, en met de nieuwe Ascend Mate 7 lijkt het bedrijf een vlaggenschip in handen te hebben dat de strijd met de concurrentie aankan.

Beginnen bij het begin: de Mate 7 is met z’n full-HD 6 inchscherm alleen maar te omschrijven als groot. Wel is het Chinese merk erin geslaagd om dat grote toestel zo elegant mogelijk te houden: niet alleen ziet de Mate 7 er met z’n aluminium behuizing, geronde achterkant en stijlvolle details erg goed uit, het toestel is ook een en al scherm.

De Mate 7 heeft een screen-to-body-ratio van 83 procent, meer dan de toptoestellen van Samsung, Apple of HTC. Enorm dunne bezels dus. Het hele toestel is al even dun: een dikte van 7,9 millimeter zorgt er mede voor dat de telefoon niet monsterlijk aanvoelt als je hem in je hand houdt.

Interessante toevoeging: een vingerafdruksensor op de achterkant van het toestel. Daarmee kan je de telefoon openen (een keer je vinger erop houden en je toestel wordt gewekt en geopend) of de camera bedienen. Ook kan je met verschillende vingerafdrukken bepaalde instellingen oproepen in je telefoon, zodat je bijvoorbeeld privémappen kan verbergen als een vriend je Mate even wil lenen.

De Mate 7 doet ook z’n best voor fotografieliefhebbers en chronische selfieposters: de achterkant- en selfie-camera krijgen respectievelijk 13 en 5 megapixels. Aan softwarezijde kunnen die camera’s gebruikmaken van een aantal nieuwe features, waaronder een vernieuwde panoramamodus.

En aan de binnenkant? De Mate 7 heeft een octacoreprocessor die inspeelt op het soort gebruik dat je ervan vraagt; een veranderlijke antenne; en een gigantische batterij van 4000 mAh.

Ook de Emotion UI, de schil die Huawei over Android legt in al z’n telefoons, krijgt een flinke facelift. Alles ziet er nu gestroomlijnder, moderner en coherenter uit. Wie zweert bij een maagdelijke Android zal waarschijnlijk flink de wenkbrauwen fronsen bij deze interface, maar Emui 3.0 ziet er ontegenzeggelijk goed uit. Volgens Huaweis designteam zou het geheel er ook veel gebruiksvriendelijker op geworden zijn, maar daar zal je binnenkort meer over kunnen lezen in een uitgebreide review.

Wanneer de telefoon exact beschikbaar zal zijn in onze contreien wordt nog niet gezegd. Er zouden twee versies uitgebracht worden: eentje voor 499 euro (16 GB geheugen, 2 GB RAM), in zilver of zwart, en eentje voor 599 euro (32 GB geheugen en 3 GB RAM) in een lichtgouden kleur. In België zal enkel de basisversie verkocht worden.

G7
Voor de meer prijsbewuste consument lanceert Huawei ook nog de G7, een eveneens volledig metalen phablet (dit keer met een 5,5 inchscherm) met behoorlijk stevige specificaties met een prijskaartje van 299 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business