Nieuws

Wiko Goa: belachelijk goedkoop maar lang niet slecht

De Goa, een van de nieuwe smartphones van het Chinees-Franse Wiko, kost amper 50 euro maar lijkt op het eerste gezicht toch een volwaardige smartphone.

Wiko zit niet stil. De afgelopen maand kondigde het bedrijf toestel na toestel aan. Eén exemplaar sprong er echter tussenuit: de Wiko Goa. Het toestel heeft erg magere specificaties, maar daar staat tegenover dat het slechts 49 euro kost. Voor die prijs ben je al wel eens bereid een toegeving te maken.

De eerste indruk van de Goa is lang niet slecht. Het toestel voelt absoluut niet aan als goedkope brol zoals ik eerlijkheidshalve had verwacht. Natuurlijk is niets aan de Goa premium, maar de bouwkwaliteit lijkt uitstekend en de gekleurde telefoons zien er bovendien erg leuk uit.

[related_article id=”161563″]

Het 3,6 inch HVGA-scherm ziet er beslist niet adembenemend uit, maar dat hoeft ook niet. De Goa pretendeert niets meer te zijn dan een goedkope smartphone, en die functie lijkt hij met glans te vervullen. De resolutie van 320 x 480 pixels is laag, maar het scherm is helder en duidelijk. Tenminste, als je er recht voor zit. De kijkhoek van de telefoon is niet zo degelijk.

Sunset
Wie iets meer pixels op een iets groter scherm wil kan terecht bij de twintig euro duurdere Wiko Sunset. Die heeft vrijwel dezelfde specificaties maar dan achter een 4 inchscherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. Of die upgrade z’n geld waard is moet je zelf beslissen, al heeft de hogere resolutie wel degelijk een meerwaarde. Naast de Goa is het duidelijk dat je heel wat meer informatie kwijt kan op het schermpje van de Sunset.

De Wiko Goa draait Android 4.4 en doet dat vlot. Het toestelletje werkt zoals je dat verwacht van een Android-gsm, en heeft alle bijhorende functies. Zo zal je kunnen sms’en, bellen maar ook surfen, Facebook gebruiken, WhatsApp installeren en zo verder. Soms duurt het een fractie van en seconde langer dan je gewend bent van een dure telefoon alvorens een app laadt, maar ook dat is te vergeven. Voor games zal de telefoon, die niet bepaald krachtige hardware heeft, natuurlijk niet krachtig genoeg zijn.

Prijs en kwaliteit
De Goa is ondanks de prijsklasse uitgerust met een hoofd- en een selfiecamera. De resolutie van beide ligt erg laag: respectievelijk 2 en 1,3 megapixels. Het resultaat is er dan ook naar, al is het voor een toestel van 50 euro gewoon leuk dat er überhaupt een fotofunctie is ingebouwd.

De Wiko Goa is geen supergoede telefoon, maar het is wel degelijk een volwaardige en volledig functionele smartphone. Voor 49 euro is dat ongezien. Wie niet wild is van smartphones maar de connectiviteit van Facebook of WhatsApp en het gemak van Google mist, lijkt de Goa een uitstekende keuze. Met de prijs/kwaliteitverhouding lijkt dit toestel hoge toppen te scheren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business