Nieuws

Dyson toont robotstofzuiger van de toekomst

Na zestien jaar ontwikkeling, 430 patenten en meer dan 47 miljoen euro, is de Dyson 360 Eye een feit. De robotstofzuiger zoals je hem nog nooit zag.

Laat het maar aan Dyson over om innovatieve producten te lanceren, maar in de categorie robotstofzuigers is het lang stil geweest bij het Britse bedrijf. Daar komt nu verandering in met de 360 Eye, de eerste Dyson-stofzuigerrobot bomvol innovaties.

De meest indrukwekkende innovatie is hoe de robot de omgeving scant. Robots van iRobot of LG botsen de hele omgeving door in een kriskraspatroon voordat ze alles hebben gestofzuigd, terwijl bijvoorbeeld Neato via een laser de omgeving scant.

Bij Dyson maakt de 360 Eye, zoals zijn naam doet vermoeden, gebruik van een 360 gradencamera inclusief infrarood om elke kamer tot in detail te scannen. Dat levert een sneller resultaat, en dat is ook nodig.

[related_article id=”160734″]

Door de krachtige cycloon en motor zingt de 360 Eye het maar een half uurtje uit voordat hij moet laden. Dat doet hij gelukkig wel automatisch, zodat je daar geen rekening mee moet houden. Verder vind je op de 360 Eye nog rupsbanden om gemakkelijk hoogteverschillen van enkele centimeters te tackelen. De borstel reikt tot de twee randen, zodat er geen zijborsteltjes nodig zijn.

De robot werkt samen met een app, zodat je gemakkelijk van op afstand de 360 Eye kunt inschakelen. Handig om nog snel het huis te laten stofzuigen, voordat je thuis bent van het werk. Hij is niet fluisterstil zoals conventionele stofzuigrobots, maar zuigt wel een stuk krachtiger. Het geluid kan je vergelijken met de handstofzuigers van Dyson: niet heel luid, maar als hij bezig is zal het ongetwijfeld de stilte in de ruimte verstoren.

Je hoeft nog niet naar de winkels te sprinten, want de Dyson 360 Eye is pas volgend jaar in de lente verkrijgbaar. Er wordt nog met geen woord gerept over de potentiële verkoopprijs, maar reken erop dat die best pittig kan worden gezien de hoeveelheid technologie. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business