Nieuws

Wiko kondigt nieuwe vlaggenschepen aan

Wiko introduceert op IFA nog maar eens enkele nieuwe telefoons. Maar deze keer gaat het om drie nieuwe high-end exemplaren.

Wiko’s vlaggenschip de Highway krijgt een upgrade: De Highway 4G is de opvolger van de originele Highway, en het toestel onderging flink wat verbeteringen. De Mediatekprocessor werd vervangen door een Nvidia Tegra 4i, geen kanon, maar desalniettemin een krachtig exemplaar.

De vorige Highway had al heet wat rekenkracht in huis, maar die liet het afweten aan de grafische kant. Met een Nvidia-chip lijkt dat euvel nu verholpen. Zoals de naam doet vermoeden krijgt de Highway 4G-functionaliteit, iets wat de vorige versie niet had. Wiko’s nieuwe uithangbord krijgt verder een 16- en een 8-megapixelcamera, 16 GB opslaggeheugen en het toestel heeft 2 GB RAM

[related_article id=”161563″]

Highway Signs is het kleine broertje van de Highway. Dat toestel krijgt een 4,7 inch HD-scherm (tegenover het 5 inch full HD-scherm van de gewone Highway) en heeft tevens een iets zwakkere processor, die doet denken aan het exemplaar uit de eerste Highway. Binnenin zit slechts 1 GB an RAM en 8 GB aan opslagruimte, en ook 4G LTE ontbreekt.

Tot slot stelde Wiko de nieuwe Rainbow voor. De Rainbow 4G krijgt eveneens LTE-connectiviteit. Verder heeft het toestel een 1,3 GHz quadcore aan boord, 1 GB RA-geheugen en 8 GB opslagplaats.

De drie toestellen draaien Android 4.4 KitKat, net als alle andere nieuwe smartphones in het Wiko-gamma. Enkel de oude Wiko Highway krijgt een upgrade naar dit nieuwe besturingssysteem, de andere oude toestellen blijven vasthangen aan Jelly Bean.

Wanneer de nieuwe Wiko’s exact bij ons verschijnen, en wat de adviesprijs zal zijn, is nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business