Nieuws

D-Link wil ogen, oren en muziek in je huis

Smart Home krijgt er een nieuwe speler bij: D-Link introduceert in Berlijn vijf eenvoudige nieuwe toestellen die je huis veiliger, slimmer en muzikaler moeten maken, en dat voor een aantrekkelijke prijs.

D-Link werpt zich met volle overtuiging op de verbonden woning. Het bedrijf is al een tijdje aanwezig in vele huizen, onder andere met routers, powerlines, opslagmedia en IP-camera’s. Via de D-Link-cloud kan een gebruiker al die toestellen controleren. Sommigen noemen dit al een Smart Home, maar D-Link wil verder gaan. Volgens het bedrijf is dat een logische stap, aangezien D-Link al heel wat infrastructuur in huis heeft.

Smart Home van D-Link wordt gebouwd op wijdverspreide standaarden zoals wifi, zodat iedereen zijn huis eenvoudig slim en veilig kan maken. D-Link is niet het enige bedrijf dat zich met Smart Home bezighoudt, maar het heeft naar eigen zeggen relevante know-how in handen. Dat D-Link inderdaad al een heel gamma van goed onthaalde producten in huis heeft om een huis te voorzien van een degelijke netwerkondersteuning valt moeilijk te betwisten.

[related_article id=”160734″]

Camera’s en detectors
Concreet valt het bedrijf je huis binnen met vijf nieuwe toestellen, die samen een Smart Home-ecosysteem moeten vormen. Twee homemonitor-videocamera’s sluiten naadloos aan bij het portfolio van toestellen die D-Link reeds op de markt heeft. Verder introduceer D-Link een bewegingsdetector en een slim stopcontact. Alle toestellen verbinden met elkaar via de bestaande wifi-infrastructuur. Via het internet kan iedereen de mydlink Home-app gebruiken om de toestellen te controleren, vanuit de zetel maar ook vanuit de andere kant van de wereld. De dienst is gratis en blijft dat ook, en dat maakt D-Link naar eigen zeggen uitzonderlijk.

Omdat de verschillende toestellen ook met elkaar verbonden zijn, kan je ze interessante en complexe taken laten uitvoeren. Zo is het mogelijk om een bewegingsdetector en een slim stopcontact te combineren zodat er een lamp aangaat wanneer de detector beweging waarneemt.

Concreet
De bewegingsdetector krijgt de naam mydlink Home Monitor, en het ding kan ingesteld worden om je een berichtje te sturen wanneer het beweging detecteert. De camera’s verschijnen in twee smaken. De mydlink Home Monitor HD is een beveiligingscamera met een HD-resolutie met een nachtmodus en een microfoon. De Home Monitor 360 kan van op afstand bestuurd worden, zodat je op vakantie kunt rondkijken in je huis. Alle toestellen zijn eenvoudig draadloos te installeren, dankzij wps en een unieke qr-code die elk toestel identificeert.

De vier toestellen zijn slechts het begin, in de toekomst liggen er nog veel meer Smart Home-devices in het verschiet. Bovendien wil D-Link zijn software op termijn compatibel maken met andere Smart Home-producten, om zo een allesomvattend ecosysteem te creëren. De concurrentie zal echter geen te dure producten mogen uitbrengen, aangezien D-Link de producten vanaf 7 oktober op de markt brengt met een prijskaartje tussen 50 en 100 euro.

Muziek
Een vijfde toestel is de Music Anywhere. Dat kleine kastje gedraagt zich als een range-extender maar heeft een 3,5 mm-jack. Zo kan je zowel met Android als met iPhone je muziek erg eenvoudig naar een bestaande stereo-installatie streamen. De Music Anywere is eveneens betaalbaar geprijsd: je betaalt er 50 euro voor. Op de IFA-persconferentie deze week demonstreerde D-Link het kleine apparaat, en het ding leek alvast uit te blinken in eenvoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business