Nieuws

Gelaagde smartphones en megatablets bij Lenovo

Gelaagde smartphones? Opvallend design in laagjes, samen met andere nieuwigheden zoals een megatablet en een professionele hybride.

Lenovo heeft met zijn spierballen gerold op IFA, deze week in Berlijn. Met trots claimen ze wereldwijd de nummer 3 plaats in op gebied van smartphones, ondanks dat ze in Europa en Amerika niet eens verkrijgbaar zijn. De groeilanden zijn blijkbaar big business! Daarnaast zagen we nog een 19,5 inch megatablet/all-in-one hybride en een zakelijke tablet/laptop-hybride.

Lenovo Vibe X2

De eerste gelaagde smartphone in de wereld. Klinkt bijzonder, maar wanneer we het toestel kort in handen hebben, voelen we weinig unieke eigenschappen. Het uiterlijk is dik in orde, maar om van iets revolutionairs te spreken is het nog te vroeg. Kleurtjes genoeg dankzij de lagen, dat wel. De Vibe X2 heeft intern een MediaTek True8Core 4G LTE-chip aan boord, die de autonomie met 20 procent zou moeten doen toenemen.

Andere specificaties zijn een 5 inch full HD-scherm, Android 4.4, 7,27 mm dun, 120 gram, 13 megapixelcamera achteraan en een vijf megapixelvariant vooraan en 4G LTE. De smartphone is voorzien van Lenovo’s gloednieuwe Vibe 2.0 Android-schil. Een gelaagde smartphone klinkt wel hip, maar we hoeven de Vibe X2 nog niet in Europa te zoeken. Er zijn voorlopig ook nog geen plannen voor, althans, tot Motorola dit eindejaar definitief is overgenomen door Lenovo.

Lenovo Horizon 2S

Lenovo had vorig jaar al een megatablet in zijn gamma met de Horizon, maar deze keer hebben ze het iets interessanter gemaakt. Waar het vroeger nog een log toestel was, is de 2S opvallend dun en weegt hij maar amper 2,5 kg. Mobiel genoeg om hem door het hele huis mee te nemen. Hij krijgt de vierde generatie Intel-chips aan boord, met maximaal 8 GB RAM en een 500 GB SSHD.

Ondanks zijn dunne 15 mm-chassis haalt de Horizon 2S toch nog een autonomie van drie uur. Het 19,5 inchscherm heeft een full HD-resolutie en ondersteunt tot tien aanraakpunten. Verkrijgbaar vanaf november met een startprijs van 999 euro voor het basismodel.

Lenovo Thinkpad Helix

Bedrijven mogen ook wel eens hippere toestellen aanschaffen, en met de Thinkpad Helix is dat nu mogelijk. Deze tablet/laptop-hybride kan eenvoudig in elke bedrijfsomgeving worden geïntegreerd dankzij de TPM-chipencryptie en smartcardcompatibiliteit. Het 11,6 inchscherm is perfect voor mobiel gebruik, en kan in twee richtingen aan het toetsenbord worden geklikt.

Er werd geen prijs bekendgemaakt voor de Thinkpad Helix, maar hij zou dit eindejaar nog beschikbaar moeten zijn. Andere specificaties volgen nog in de nabije toekomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business