Nieuws

Asus toont spirituele opvolger van Nexus 7

Wat doe je als je niet meer een nieuw Nexus-product mag lanceren? Gewoon de lijn doortrekken, maar op de behuizing niet Nexus schrijven.

Na twee jaar succesvol een Nexus-toestel in de rangen te hebben, doet het behoorlijk pijn bij Asus dat ze niet een derde keer mee mogen doen. Ze compenseren dat met de spirituele opvolger van de Nexus 7: de Memo Pad 7. Toegegeven, de naam is niet zo sexy, maar het toestel doet wel meer moeite.

Het heeft een Intel Atom Z3560 quadcoreprocessor aan boord, 2 GB RAM, Full HD IPS-scherm (1.920 x 1.200 pixels), Android 4.4 en LTE. De tablet voelde heel snel en vlot aan, en heeft maar een minimale skin meegekregen van Asus. Enig nadeel natuurlijk vergeleken met een echt Nexus-toestel, is dat je niet direct de laatste nieuwe updates onmiddellijk ontvangt.

Asus wil met deze tablet ook vooral het vrouwelijke publiek aanspreken met een ‘portefeuille’-ontwerp aan de achterkant. Onze vrouwelijke collega’s vonden het ontwerp wel geslaagd, de mannen vonden vooral de zwarte variant mooi. Opvallend is ook het ontwerp aan de voorkant, dat sprekend lijkt op de Lumia-reeks van Nokia. Daar hebben ze goed naar gekeken bij Asus.

[related_article id=”158662″]

De Memo Pad 7 komt eind deze maand uit en gaat ongeveer 199 euro kosten voor de 16 GB-versie. Er is ook een 32 GB-versie beschikbaar, maar daarvan hebben we de prijs nog niet doorgekregen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business