Nieuws

Philips Afterglow tilt Ambilight-tv’s naar hoger niveau

Philips werkt aan een opvolger voor Ambilight die de kijkervaring nog meeslepender moet maken.

Tijdens zijn persconferentie op de IFA-beurs in Berlijn had Philips nog een kleine teaser in petto voor het publiek. De fabrikant toonde een video van Afterglow, de opvolger van Ambilight die het sfeerlicht naar een hoger niveau tilt.

Ambilight bestaat uit een reeks aanpasbare leds aan de achterkant van een Philips-tv, die zich aanpassen aan wat er op het beeld te zien is en zo een sfeerlicht op de muur achter het televisietoestel projecteren. De technologie zit al jaren in de tv’s van Philips en werd ook toegevoegd aan de nieuwe generatie Androidtv’s die eveneens op IFA werden voorgesteld.

[related_article id=”160734″]

Met Afterglow wil de lichtspecialist nog verder gaan om de tv-ervaring nog meeslepender te maken. De technologie moet het mogelijk maken om het beeld dat je op tv te zien krijgt op de muur achter het toestel te projecteren, zodat je helemaal wordt meegenomen in de sfeer van hetgeen je aan het bekijken bent.

Volgens Engadget gaat het nog maar om een vroeg prototype van de technologie en verwacht Philips dat Afterglow pas ten vroegste in 2016 in televisietoestellen zal opduiken. Het bedrijf wil ook nog geen details geven over hoe de techniek precies in haar werk gaat, omdat zij nog niet is gepatenteerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business