Nieuws

USB-stick voor iPhone en iPad vanaf nu beschikbaar

De iStick is een dynamische USB-stick met aan de éne kant USB en aan de andere kant de Lightning-connector van Apple.

Het concept van de USB-stick, die de naam iStick meekrijgt, is eenvoudig. Aan de ene kant schuif je een klassieke USB-aansluiting uit het staafje, aan de andere kant verschijnt er een Lightning-connector voor iOS-toestellen. Dat maakt de stick compatibel met zowat elke computer maar ook de iPhone, iPad en iPod Touch. Enige vereiste is vanzelfsprekend een recent iOS-toestel met Lightning-connector.

Op de mobiele toestellen van Apple werkt het ding door middel van een gratis app. Met die app kan je niet alleen eenvoudig data overzetten, je kunt ook filmpjes vanaf de stick op je iPad of iPhone afspelen, zelfs wanneer het formaat niet ondersteund wordt door Apple. Doordat iStick sinds kort volledig Apple-gecertificeerd is, hoef je je ook geen zorgen meer te maken dat bij een toekomstige update de iStick niet meer werkt.

De iStick is vanaf nu commercieel verkrijgbaar en verschijnt in versies van 8 GB tot 128 GB. Via de USB 2.0-verbinding levert de staaf een leessnelheid van 12 MBps en een schrijfsnelheid van 7,5 MBps. Naar een toestel van Apple wordt dat 2,5 MBps en 1,9 MBps respectievelijk. Geen baanbrekende snelheden; voor grote bestandsoverdrachten ben je nog altijd beter af met je klassieke computerverbinding.

Goedkoop is de iStick niet. De 8 GB-editie kost 84,95 euro, 16 GB 99,95 euro, 32 GB 139,95 euro, 64 GB 199,95 euro en 128 GB voor een flinke 359,95 euro. Verkrijgbaar via de website van iStick of via Amazon.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business