Nieuws

Microsoft geeft MSN nieuwe injectie

Microsoft gaat verschillende Bing-apps omdopen tot MSN-apps en ze op Android en iOS uitbrengen. Ook het MSN-portaal krijgt een opfrisbeurt.

Het team binnen Bing dat sommige van de beste Windows 8- en Windows Phone-apps heeft gebouwd, gaat dat kunstje nog eens overdoen voor iOS en Android.

De nieuwe apps worden omgedoopt tot MSN-apps en zouden in de komende maanden moeten uitkomen, zegt Microsoft. De gebruikservaring wordt volledig toegespitst op aanraakschermen. Het gaat om onder andere een Nieuws-, Weer-, Financiën- en Sport-app.

[related_article id=”161452″]

Microsoft heeft al aangegeven dat er een kans is dat ook de digitale assistent Cortana, de concurrent van Siri en Google Now, naar iOS en Android overstapt, maar dat is nu zeker nog niet het geval, heeft het bedrijf al gezegd.

Opfrisbeurt voor MSN.com
Ook de website MSN.com, die eveneens op consumentengerichte onderwerpen focust, krijgt een flinke opfrisbeurt. Een voorsmaakje is nu al te bekijken op http://preview.msn.com. Het bètalabel zou in de “komende weken” moeten verdwijnen, aldus Microsoft. Via de site wordt het gemakkelijker om rechtstreeks naar andere Microsoft-diensten te surfen, als Outlook.com, Onedrive en Skype.

Microsoft probeert al jaren om MSN.com een eigen smoel te geven. Rond 2007 heeft het bedrijf zelfs overwogen om de stekker uit het portaal te trekken, maar toen werd uiteindelijk beslist om er sociaalnetwerktools en geaggregeerde content in onder te brengen. Die versie werd in 2010 gelanceerd.

In 2012 kreeg MSN.com alweer een make-over, met onder meer een aanraakversie voor gebruikers van Windows 8, Windows RT en Internet Explorer 10. In die Metroversie zaten ook opgefriste versies van de nieuws-, sport- en showbizz-sites. Volgens Microsoft bereikt MSN zowat 437 miljoen mensen wereldwijd.

Beroemdheden volgen
De nieuwe apps worden gemaakt door het Bing AppEx-team (Bing Applications Experience). Zij zijn verantwoordelijk voor de consumentenapps en -diensten voor Windows 8, Windows Phone 8 en Xbox. Ook Snipp3t, een app waarmee je al het nieuws kan bijhouden over je favoriete beroemdheden, komt van hen.

De apps die Microsoft al heeft voor iOS en Android (voor Onedrive en Onenote bijvoorbeeld) werden niet door Bing AppEx gemaakt en zullen ook niet tot MSN omgedoopt worden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business